ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

“Εδώ και τώρα μέτρα για τα κουνούπια από την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα ” λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Την ανάγκη εγρήγορσης και λήψης μέτρων από την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών μετά από το κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα ζητά ο υποψήφιος Περ4ιφερειάρχης ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσης Κλάδης :

“Η επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ του πρώτου κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρειά μας (ΠΕ Καβάλας) αναδεικνύει την ανάγκη για εγρήγορση όλων των κρατικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με διαρκείς δειγματοληψίες, αεροψεκασμούς, επίγεια αντιμετώπιση, παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας στις περιοχές υψηλού κινδύνου, καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Περιφέρεια σχετικά με τα μέτρα αυτοπροστασίας. Η διοίκηση της Περιφέρειας να απαιτήσει άμεσα τη στελέχωσηόλων των υγειονομικών υπηρεσιών από το Υπουργείο Υγείας.

Η διοίκηση του κυρίου Μέτιου έχει την πρώτη ευθύνη για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και φέτος στο πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών στην περιοχή μας, αφού για μια ακόμα χρονιά το Πρόγραμμα αποδεικνύεται ελλιπές, με ελάχιστες και αναποτελεσματικές τις όποιες προ-νυμφοκτονίες έγιναν από την άνοιξη.

Η πολιτική επιλογή να παραμένουν υποστελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, χωρίς μέσα και πόρους και το Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών να ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία, βαραίνει τη διοίκηση αλλά και τις υπόλοιπες «συμπολιτευόμενες» παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμφωνούν σε αυτή την πολιτική και ασκούν κριτική εξ απαλών ονύχων, κατηγορώντας τη διοίκηση για «ανικανότητα»!

Η αλήθεια είναι ότι η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε του κεντρικού ούτε του τοπικού κράτους. Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και με τη δράση και την ψήφο του να καταδικάσει αυτούς που τον αφήνουν απροστάτευτο για να τα δίνουν όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό παραμένει το κεντρικό δίλημμα και κριτήριο και στις τοπικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη.” καταλήγει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Back to top button