ΚοινωνίαΚορυφαία

Όταν το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών του -Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα ;

Κατά την διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος, «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Πρόκειται για θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος, η οποία, θέτοντας τον Άνθρωπο στο επίκεντρο του ρυθμιστικού του πεδίου

Σύμφωνα επίσης με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπη Παυλόπουλου σύμφωνα ” Επιβάλλει όχι μόνο την «αμυντική» υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου -ήτοι την αποτροπή της προσβολής της in concreto– αλλά, a fortiori, και τον ενεργό σεβασμό της στην πράξη.  Και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ενεργοποιούνται τόσο περισσότερο, όσο η αξία του Ανθρώπου εκτίθεται σε μεγαλύτερη διακινδύνευση.”

Η καθημερινός συναγερμός στη Θράκη με την επιλογή των διακινητών παράτυπων μεταναστών να κινούνται στην Εγνατία Οδό “κόντρα στο ρεύμα” συνιστά μία διαρκή απειλή για τη ζωή των χρηστών του υποτιθέμενα ασφαλούς αυτού δρόμου που όλοι χρυσοπληρώνουμε .

Ήδη θρηνούμε το θάνατο ενός νέου ανθρώπου ,οικογενειάρχη που έχασε τη ζωή του στην Εγνατία και ενός ακόμη στον κάθετο τέλος πάντων άξονα του Έβρου όταν τα αυτοκίνητα τους συγκρούστηκαν με αυτοκίνητα διακινητών .

Καθημερινά τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ μεταφέρουν προειδοποιήσεις που λαμβάνουν από κινούμενους στην Εγνατία για κινήσεις οχημάτων που επιλέγουν την δολοφονική πορεία οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα για να μην καταδιωχθούν προφανώς .

Κάθε λίγο τα διόδια κλείνουν αφού υπάρχουν πληροφορίες για τέτοιες κινήσεις αλλά ανοίγουν και πάλι χωρίς να τεκμηριώνεται η πληροφορία περί κινήσεως στο αντίθετο ρεύμα .

Συγκλονιστικό ήταν και το αποκαλυπτικό βίντεο που φιλοξένησε το e evros στο οποίο φαίνεται αυτοκίνητο να κινείται στην Εγνατία Οδό στο αντίθετο ρεύμα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 140 χλμ ανά ώρα .Ο Χάρος κυριολεκτικά …

Πολλές καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπολιτών που εκφράζουν την αγωνία για την κατάστασή και την αγανάκτησή τους για την ανημπορία ή την αργοπορία του λεγόμενου επιτελικού κράτους να παρέμβει αποτελεσματικά .

Υπάρχουν αποσπασματικές πρωτοβουλίες από τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής που στέλνουν επιστολές ,αναζητούν υπευθύνους αλλά δεν τους βρίσκουν λόγω…διακοπών .

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πολυεπίπεδο καθώς φανερώνει την ανεπάρκεια της πολιτείας σε έναν ακριτικό και ευαίσθητο τόπο .

Αποκαλύπτει επίσης την ανεπάρκεια του ευρύτερου πολιτικού συστήματος που δεν ιεραρχεί το ζήτημα ως προτεραιότητα επιλέγοντας την ίδια στιγμή φωτογραφίες του τίποτα από πανηγύρια και χορούς .

Το Σάββατο μετά από πρωτοβουλία πολιτών θα γίνει πορεία στον Έβρο ενώ έχουν συλλεγεί και ψηφιακές υπογραφές.

Ας ευχηθούμε να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους για να κινηθεί επιτέλους το κράτος και να δώσει λύση .

Ο νέος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως νομίζουμε ότι θα έπρεπε χθες ακόμη να έχει επισκεφθεί τη Θράκη…Αναμένουμε

Back to top button