ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων φωτισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με σύγχρονα φωτιστικά LED

Συνεχίζονται αυτή την περίοδο και επεκτείνονται τμηματικά σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων φωτισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του με σύγχρονα φωτιστικά LED.

            Το έργο αφορά την προμήθεια και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, λαμπτήρων και λοιπού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας LED και την παροχή υπηρεσιών για την αναβάθμιση του φωτισμού των δημοσίων χώρων όλων των οικισμών του Δήμου, ήτοι του φωτισμού των οδών, πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Υλοποιείται ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση -αυτοματοποίηση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Μαρωνείας-Σαπών», προϋπολογισμού 1.677.493,70 ευρώ.

            Με την αντικατάσταση των φωτιστικών και των λαμπτήρων με φωτιστικά σώματα αυξημένης ενεργειακής απόδοσης θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 40% και μείωση του κόστους λειτουργίας σε μία περίοδο έντονης ενεργειακής κρίσης, με ιδιαίτερα θετικά οφέλη για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και τους δημότες του.  

Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και για το περιβάλλον με τη μείωση των εκπομπών ρύπων.  Τέλος. το έργο θα προσφέρει αισθητική αναβάθμιση και κυρίως ενίσχυση του φωτισμού για την εμπέδωση της αίσθησης ασφάλειας των κατοίκων τις νυχτερινές ώρες και αποσόβηση των τροχαίων ατυχημάτων. 

Back to top button