ΕλλάδαΚορυφαία

Σε τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου του δημοτικού ραδιοφώνου Αθηνών σε “Μιλτιάδη Έβερτ” παρέστη ως ομιλητής ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη προς τιμή και μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία της ονοματοδοσίας του κεντρικού αμφιθεάτρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου ΑΘΗΝΑ 9.84 που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Παρούσες οι δύο κόρες του Μιλτιάδη Έβερτ Ιλεάνα και Αλεξία με τις οικογένειες τους, οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Υπουργοί, Βουλευτές και πολλοί παλιοί συνεργάτες και φίλοι. Το κλίμα συγκινησιακό, ενωτικό και βέβαια εντόνως πολιτικό.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ταύτιση του με την Αθήνα που ως Δήμαρχος την αναμόρφωσε. Ο παλιότερος συνεργάτης του Κ. Αναγνωστάκης ανέδειξε την ποιότητα του ως ανθρώπου και πολιτικού. Ο τότε αντιδήμαρχος του Λ. Κουρής αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που άφησε ως Δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γ. Τζανετάκος αναφέρθηκε στο πρώτο πολιτικό ντιμπέιτ που προκάλεσε ως υποψήφιος Δήμαρχος αλλάζοντας τα ήθη πολιτική της επικοινωνίας. Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε για την επαναστατική του απόφαση να ιδρύσει τον πρώτο Δημοτικό Ραδιοσταθμό σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο της ενημέρωσης και τον ευχαρίστησε για λογαριασμό της τότε δημοσιογραφικής γενιάς στην οποία άνοιξε νέους δρόμους. Ευχαριστίες δημόσια εξέφρασε και ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του στο χώρο του πολιτισμού. Την εκδήλωση έκλεισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, το αγαπημένο παιδί τότε του Μιλτιάδη Έβερτ που τον επέλεξε ως Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ηγετικά του χαρίσματα, στις διοικητικές του ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα του, στην ανθρωπιά του και στη προσήλωση τους τις αξίες της παράταξης και το θαυμασμό του για τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τόνισε ότι ο Εβερτ ήταν ένας ηγέτης πιο μπροστά από την εποχή του που μπορεί να μην αξιώθηκε να καθίσει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού αν και το άξιζε, αλλά με τις αποφάσεις του καθόρισε τη μοίρα της παράταξης και σφράγισε το μέλλον της πατρίδας. Ο Βουλευτής Ροδόπης τον ευχαρίστησε για λογαριασμό των νεώτερων γενεών γιατί τους έδωσε την ευκαιρία και τους εμπιστεύτηκε.

Η συγκινησιακή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα χαλάρωσε, όταν κατά λάθος η εκφωνήτρια προσφώνησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ως Βουλευτή Έβρου. Παρενέβη τότε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τη διόρθωσε τονίζοντας όμως ότι «κι εγώ Εβρίτης είμαι, αλλά ευχαρίστως θα ψήφιζα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Θράκη μας».

Στη συνέχεια οι θυγατέρες του Μιλτιάδη Έβερτ Ιλεάνα και Αλεξία μαζί με το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, τους δύο Πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας του αμφιθεάτρου που φέρει το όνομα του αειμνήστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά θετικά σχόλια ακούστηκαν μετά το πέρας της εκδήλωσης για την παρέμβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη διότι εξέφρασε συμπυκνωμένα τον αξιακό κώδικα και τις πολιτικές αντιλήψεις του Μιλτιάδη Έβερτ που ήταν ο γνήσιος συνεχιστής και εκφραστής της πολιτικής Σχολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εποχή του.

Back to top button