ΠολιτισμόςΤοπικές ειδήσεις

Συναυλία μουσικής δωματίου την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή

Η τρίτη συναυλία του κύκλου Μουσικής Δωματίου 2019-2020 που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ).

Η συναυλία έχει τίτλο «Οι νέοι παίζουν για τους νέους» και εμφανίζονται τέσσερις ταλαντούχοι νέοι της πόλης μας σε μία συνάντηση με έργα για σόλο πιάνο.

Ο Νικόλαος Βλαδιμηρίδης γεννήθηκε 11 Νοεμβρίου 2002,  στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε πιάνο και αρμόνιο σε ηλικία 7 ετών στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή Κομοτηνής Ελένη Ξυγαλά, από όπου αποφοίτησε με Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα, το 2017 και με Πτυχίο Πιάνου με τον βαθμό Άριστα, το 2019.Σε όλα τα χρόνια φοίτησης του, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της Σχολής, έχει συνοδεύει μουσικά σχήματα τζαζ και σύνολα χορωδίας  καθώς έχει λάβει και μέρος και σε  παρουσίαση βιβλίου σε συνεργασία με τον μουσικό εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας. Σήμερα είναι τελειόφοιτος του Μουσικού  Σχολειού Κομοτηνής.

          Ο Κωνσταντίνος Κουμπάκης γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 2005 , στην Κομοτηνή. Είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου.Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του το 2010 με καθηγήτρια την κ. Λάρα Κελεσίδου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα, με καθηγητή τον κ. Τρικούπη και σπουδάζει στην Γ΄Ανωτέρα πιάνου, στο ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης με καθηγήτρια την κ. Νέλλη  Σταχοσίδου. Έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί, ισάριθμες φορές, έχοντας βραβευθεί σε 4 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου: στο Ωδείο Αθηνών, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (2 συνεχόμενες χρονιές) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης.

           Από το 2015, κατόπιν ακροάσεων,  και για 3 συναπτά έτη, διετέλεσε  μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος ως σολίστ και πιανίστας, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις, καθώς επίσης και στην Θεσ/νίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Βελλίδειο  Συνεδριακό Κέντρο, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσ/νίκης , Αριστοτέλειο Θέατρο κ. α). Στη διάρκεια των χρόνων των σπουδών του έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες,παρουσιάζοντας σόλο έργα για πιάνο, συνοδεύοντας σύνολα δωματίου και ορχήστρα και πλαισιώνοντας θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε μουσική συναυλία παίζοντας σόλο έργα, σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ3.

           Έχει συμμετάσχει σε Χορωδιακά Φεστιβάλ Νέων και σε συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανάσιου Τρικούπη σε διάφορες πόλεις .Συνοδεύει στο πιάνο την δραστήρια χορωδία του σχολείου στο οποίο φοιτά, του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς . Επίσης συνοδεύει την παιδική και εφηβική χορωδία υπό την διεύθυνση της κ. Νέλλης Σταχοσίδου. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 έδωσε σε ηλικία 14,5 ετών το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του ωδείου Φαέθων σε έργα των: Μπαχ, Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν, Ντεμπισσύ,  Σατί και Ραχμάνινοφ. Στις 12 Ιανουαρίου του 2020 , πραγματοποίησε το δεύτερο προσωπικό του  ρεσιτάλ στην γενέτειρά του, την πόλη της Κομοτηνής , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου.

           Έχει παρακολουθήσει ατομικά μαθήματα και σεμινάρια πιάνου αλλεπάλληλες φορές με  διεθνώς καταξιωμένους σολίστες.  Έχει συμμετάσχει με επιτυχία και έχει βραβευθεί δύο φορές στις εξετάσεις του CTY Greece (Center for Talented Youth), σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών και στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό».

          Ασχολείται με ξένες γλώσσες,(αγγλικά, πτυχίο Profficiency Michigan,γερμανικά και γαλλικά) με τον αθλητισμό (μπάσκετ στην ομάδα ΑΙΑΣ Κομοτηνής) και με τον προγραμματισμό(Scratch),έχοντας εκπονήσει δικά του project για τα οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 100/100 από καθηγητές – προγραμματιστές του κολλεγίου Anatolia

Ο Δημήτρης Λύρατζης γεννήθηκε το 2004 στην Κομοτηνή και είναι μαθητής της πρώτης Λυκείου του Μουσικού Σχολειού Κομοτηνής. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μουσική και συγκεκριμένα με το πιάνο, από την τρίτη δημοτικού  με καθηγητή τον Θεοχάρη Δύρατζη. Στο  μουσικό σχολειό είναι μαθητής της κα. Όλγας Αμαναντοπούλου .Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τον Απόστολο Παλιό, το Θεόδωρο Τζοβανάκη ,τη Χριστίνα Σιδηροπούλου στο Ωδείο Δ,Κόψας και στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης. Είναι μαθητής πιάνου και Αρμονίας στο Ωδείο Δ. Κόψα.

Η Μυρτώ Φαλαλάκη του Γεωργίου γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2003. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία το πιάνο με καθηγήτρια την κα Κοτσίδου Τατιάνα, στο Ωδείο Μ. Συκάκη, αλλά αυτή που την ενέπνευσε να συνεχίσει εντατικά τις σπουδές της ήταν η κα Λάρα Κελεσίδου, επίσης καθηγήτρια του Ωδείου. Το σχολικό έτος 2015-2016, έφυγαν με την οικογένειά της στην Αυστραλία, και εκεί συνέχισε το πιάνο, αλλά έμειναν μόλις δέκα μήνες και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Σήμερα είναι μαθήτρια ΄Β Τάξης Γενικού Λυκείου και φοιτά στην ΄Γ Ανωτέρα με καθηγητή τον κο Δημητριάδη Δημήτριο στο Ωδείο Μ. Συκάκη. Το Ιούνιο του 2020 ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του πιάνου. Εκτός από τη μουσική ασχολείται με τον αθλητισμό και τα μαθηματικά και έχει πάρει μέρος σε πολλούς μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών.

Στη συναυλία,ο Ν. Βλαδημιριδης θα ερμηνεύσει  έργα C. Debussy, A. Babajanian, A. Schoenberg, ο Κ. Κουμπάκης θα ερμηνεύσει έργα F. List, R. Korsakov, S. Rachmaninoff, F.Chopin, C. Debussy, ο Δ. Λύρατζης θα ερμηνεύσει έργα J. S. Bach , F .Chopin και η Μ. Φαλάλακη θα ερμηνεύσει έργα J. S. Bach, L. V. Beethoven

Back to top button