ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Στις Σάπες μαθητές μαθητές από την Νορβηγία, Φινλανδία και Γαλλία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνου Χαριτόπουλου με μαθητές από την Νορβηγία, Φινλανδία και Γαλλία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+

Με μαθητές από την Νορβηγία, την Φινλανδία και την Γαλλία που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και στο οποίο εταίρος είναι το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει τον τίτλο “Η κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή”. Οι μαθητές από τα Ευρωπαϊκά κράτη επισκέφτηκαν τις Σάπες με στόχο την υλοποίηση και την προώθηση των δράσεων του.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών στη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας που αποτελεί πρότυπο  στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στους φόβους και την αγωνία όλων  από τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία μαζί με τις άλλες κρίσεις που βιώνει η ανθρωπότητα, απαιτούν άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση.

Συγχρόνως τόνισε την αξία των ιδανικών της ειρήνης, της αγάπης, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, στόχους που υπηρετεί και προωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα την αναγκαιότητα συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των μαθητών για τη δόμηση μίας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Παράλληλα δώρισε στους μαθητές φάκελο με έντυπα για την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας -Σαπών συμμετείχε επίσης στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος, το πρωί της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.

Back to top button