ΚορυφαίαΑυτοδιοίκηση

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών για τη συμπαράσταση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών για το δράμα που βιώνουν ο Τουρκικός και Συριακός λαός μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από  εισήγηση του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου εξέφρασε την  συμπαράσταση του προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και έλαβε αποφάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών, ενεργειών και δράσεων  προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Στη συνέχεα ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, το οποίο θα αποσταλεί στις διπλωματικές αρχές των δύο χωρών και θα δημοσιευτεί.

Ψήφισμα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, στον Τουρκικό και Συριακό λαό για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας και δρομολογούμε άμεσα την πρωτοβουλία για τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η κοινωνία των πολιτών με κορυφαία έκφραση της την τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαχρονική γέφυρα φιλίας, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας των λαών».

Back to top button