ΚορυφαίαΚοινωνία

Κομοτηνή: θα ξαναφέρουν τον Μπουκλουτζά στην παλιά του κοίτη μετά από απαίτηση του κόσμου-Στα πρότυπα της Γαλλικής Colmar η μελέτη που θα ανατεθεί στον Ρέντζο Πιάνο τον Αρχιτέκτονα του Νέου Νοσοκομείου μας

Η είδηση της ημέρας ,ίσως και της δεκαετίας η απόφαση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στην ωρίμαση της μελέτης βάσει της οποίας θα προταθεί μετ επιτάσεως στο Ταμείο της Ανάκαμψης ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την πόλη.

Πρόκειται για την “Επανεκτροπή” της κοίτης του Μπουκλουτζά μέσα στην Κομοτηνή στη θέση που το ποτάμι είχε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 70!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η απαίτηση των χρηστών του διαδικτύου που μέσα από αντεγκλήσεις και σοβαρή επιχειρηματολογία κατάφεραν να πείσουν την δημοτική αρχή να διεκδικήσει το έργο αυτό κάνοντας την Κομοτηνή την “Μικρή Βενετία ” της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα όπως διέρρευσε από τα ΜΚΔ ως πόλη πρότυπο για το έργο θα χρησιμοποιηθεί η γνωστή πόλη Colmar της Αλσατικής Γαλλίας ίσως η ομορφότερη της χώρας η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο στόχος αυτός δεν μοιάζει μαξιμαλιστικός αλλά απόλυτα ρεαλιστικός γι αυτό και έχει ζητηθεί από τον Αρχιτέκτονα του νέου Νοσοκομείου Renzo Piano μιας και ολοκληρώνει τη μακέτα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ,να φτιάξει και μία για το ποτάμι.

Το ενδιαφέρον για το έργο από τους συμπολίτες είναι μεγάλο και μάλιστα οι τιμές των πέριξ της κοίτης καταστημάτων έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη .Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που προτείνουν να κατασκευαστεί και μία γέφυρα στα πρότυπα της ξύλινης που υπήρχε στο ύψος της Ερμού και έφερε ξύλινα καταστήματα ..

Υπάρχουν και φωνές που διαφωνούν με το έργο θεωρώντας ότι θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία της σύγχρονης πόλης που έχει χτίσει πλέον η Κομοτηνή ανα τα πέρατα της Οικουμένης αλλά αυτές προφανώς εντάσσονται στο πεδίο του αναχρονισμού και της στείρας αντιπολίτευσης που τόσο κακό έχουν κάνει στην πόλη μας .

Αν βέβαια τα πράγματα λάβουν διαστάσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει και τοπικό δημοψήφισμα για να προχωρήσει το Φαραωνικό έργο που θα κάνει την πόλη αγνώριστη και θα την συνδέσει με το ένδοξο αλλά και ρομαντικό παρελθόν της τότε που τα καλοκαίρια η πόλη “ευωδίαζε” από τις μυρωδιές του Μπουκλουτζά …

Καλή Πρωταπριλιά σε όλους και όλες…

Back to top button