ΑυτοδιοίκησηΚοινωνίαΚορυφαίαΠεριβάλλον -ΦύσηΡεπορτάζ

Ο αείμνηστος Πέτρος Αλμπανίδης και η προσφορά του στην αξιοποίηση των παραλιών της Αρωγής και της Μέσης

Όσοι και όσες το καλοκαίρι απολαμβάνετε τις υπέροχες παραλίες της Αρωγής και της Μέσης αξιοποιημένες ίσως δεν γνωρίζετε το ρόλο που διαδραμάτισε για να γίνει αυτό ο αείμνηστος Δήμαρχος Αιγείρου Πέτρος Αλμπανίδης ..

Επειδή σε αυτόν τόπο τίποτα δεν γίνεται από μόνο του και σίγουρα όχι χωρίς αγώνα είναι δέον ως φόρο τιμής στην μνήμη του να επισημανθεί πως ο Πέτρος Αλμπανίδης ,πρώτος Δήμαρχος Αιγείρου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη και αξιοποίηση της παράλιας ζώνης που μέχρι το 2000 περίπου διέθετε ένα και μόνο αναψυκτήριο ,εκείνο του ΕΟΤ .

Οι γνωρίζοντες ,μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων το κείμενο ως στενός συνεργάτης του αείμνηστου Δημάρχου, γνωρίζουν τον αγώνα ,όχι εύκολο που έκανε στο σύντομο της διαχείρισης των του νέου, Καποδιστριακού Δήμου πραγμάτων .

Οι παραλίες ,το Camping ,οι δρόμοι στο Φανάρι ,τα bangalows παρήκμαζαν καθώς η τότε Κοινότητα Φαναρίου αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην αναπτυξιακή δυναμική που ο τόπος διέθετε ενώ ο Δήμος Κομοτηνής ήταν διαχειριστής των bngalows μέσα από ένα περίεργο και υβριδικό ακατάληπτο καθεστώς .

Ο Αλμπανίδης διεκδίκησε άμεσα τα bangalows και φυσικά τα κέρδισε αυτονοήτως ετοιμάζοντας επένδυση εκσυγχρονισμού τους και δημιουργίας δεύτερου ορόφου σε αυτά κάτι που δυστυχώς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Το street print στο Φανάρι που με το χρόνο δυστυχώς ξεθώριασε, έδωσε άλλο ένα ξεχωριστό στίγμα στο χωριό.

Ταυτόχρονα και απέναντι στην τραγική περιβαλλοντική γραφειοκρατία της εποχής κατάφερε να και πέτυχε την δημιουργία πολλών νέων θέσεων για αναψυκτήρια σε Αρωγή και Μέση που εξελίχθηκαν με την αύξηση του αριθμού τους σήμερα σε ένα βασικό λόγο που η περιοχή συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ,παραθεριστές και τουρίστες.

Και φυσικά όλα δεν έγιναν εύκολα ,δικαστήρια ακολούθησαν πολλά που ταλαιπώρησαν και τους διαδόχους του ωστόσο ο δρόμος άνοιξε και ο στόχος επετεύχθη.

Όσοι λοιπόν σχεδιάζουν την ανάπτυξη της περιοχής ,όσοι κάνουν το μπάνιο τους σε μία υπέροχη αξιοποιημένη παραλία και όσοι τέλος πάντων έχουν φάει “γλυκό ψωμάκι” από τις παραλιακές επενδύσεις ας ξέρουν για την προσφορά του αείμνηστου Δήμαρχου Πέτρου Αλμπανίδη που παρά πολλά είχε να δώσει στον τόπο μας αν το νήμα της ζωής δεν διακόπτονταν τόσο νωρίς και άδικα πριν 21 χρόνια .

Ας είναι η μνήμη του αιώνια

Σάκης Αντωνίου

Back to top button