ΑυτοδιοίκησηΕλλάδαΚορυφαία

Mέγας ντόρος στην Ξάνθη για το σποτ του Δήμου στην Τουρκική με την ονομασία “Iskece”για την πόλη και η απάντηση του Δημάρχου με τους…Εύζωνες

Ένας χαμός από χθες στην Ξάνθη όταν έγινε γνωστό πως σε σποτ που κυκλοφόρησε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου ,ο φορέας δηλαδή Πολιτισμού που διοργανώνει μεταξύ άλλων και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο 3 σποτάκια για να προμοτάρει τις φετινές εκδηλώσεις στην ελληνική ,βουλγαρική και Τουρκική γλώσσα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την χρήση του τουρκικού τοπωνυμίου “Isκece” στο τουρκόγλωσσο σποτάκι καθώς σημειώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες αλλά και παρατάξεις της Αντιπολίτευσης .

Μετά το θόρυβο και την κριτική που δέχτηκε ο Δήμος από την αντιπολίτευση, τελικά το σποτ αποσύρθηκε. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου. Σε δήλωσή του ανέφερεΜετά την αστοχία στην παραγωγή του διαφημιστικού μηνύματος, από συνεργάτες μου στο Κέντρο Πολιτισμού το οποίο απευθυνόταν στην τουρκική τουριστική αγορά, με την ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης, για την προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα, δηλώνω ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Δημάρχου Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελη.

Η πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο απάντηση σε όσους ασκούν κριτική από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη ο οποίος ζήτησε συγνώμη για το σποτ ωστόσο σε απόδειξη του …αμφισβητηθέντος του εθνικού φρονήματος επισύναψε στην ανάρτηση του Δήμου και μία φωτογραφία του με Έλληνες Εύζωνες!

Αναφέρει ο Δήμαρχος λοιπόν:

“Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ, στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα.

Ενδεχομένως, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.

Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή, που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.

Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση.
Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.

Οφείλω, όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ως ενός δημοσίου προσώπου, που δήθεν δε σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.

Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου.
Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για πάντα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Back to top button