ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

“Φεστιβάλ Ειρήνης” στον Ίασμο: “17.000 ευρώ για το καλλιτεχνικό μέρος και 34.000 για το τεχνικό” καταγγέλλει ο Κυριάκος Αμούντζας

“Του Κουτρούλη ή του …Μουμίν ο …γάμος!” τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε για το λεγόμενο “Φεστιβάλ Ειρήνης” ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιάσμου Κυριάκος Αμούντζας.

Το όσα καταγγέλλει χωρίς να υπάρχει απάντηση από το Δήμαρχο, μάλλον προκαλούν προβληματισμό καθώς για μία συναυλία ,επί της ουσίας ξοδεύτηκαν συνολικά 51.000 ευρώ .Μάλιστα αναφέρει ότι για νά λάβει επιχορήγηση 6500 ευρώ από το Υπουργείου Πολιτισμού ο Δήμος δαπάνησε 7.500 (!) σε εταιρεία συμβούλων .

Με 51.000 ευρώ τουλάχιστον θα επικρατήσει κλίμα …πασιφισμού στον Ίασμο που δεν λέει να ησυχάσει από τις καταγγελίες και τις λάθος επιλογές που πλέον η μία διαδέχεται την άλλη που ούτε τα(διόλου ευκαταφρόνητα ) χρήματα που δίνονται στα ΜΜΕ μπορούν πλέον να καλύψουν….

Η ανακοίνωση της παράταξης “Οραμα Αναγέννησης ” ακολουθεί:

“Του Κουτρούλη ή του …Μουμίν ο …γάμος!

Πως είναι δυνατό το καλλιτεχνικό μέρος ενός φεστιβάλ να κοστίζει 17.000 € και το «τεχνικό» μέρος 34.000€ ;

Με έναν τρόπο απλό: πληρώνοντας απίθανα έξοδα, όπως «τη διενέργεια της εργασίας διοικητική οργάνωση και απολογισμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.170 € και «την εργασία υποστήριξης της διοργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.970 € ! Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ωραίο: Στην ίδια ανάδοχο (του απολογισμού και της εκτέλεσης…) είχαν δώσει τον περασμένο Απρίλιο άλλα 2.480 € για να ετοιμάσει την «πρόταση» προς το Υπουργείο Πολιτισμού! Έτσι η ίδια «σύμβουλος», έλαβε 2.480 € για την ετοιμασία της πρότασης στο ΥΠΠΟ, και αναμένεται να λάβει 2.970 € για την βοήθεια στην εκτέλεσή της και άλλες 2.170 € για την σύνταξη της απολογιστικής έκθεσης… Σύνολο 7.520 € ενώ η ενίσχυση του ΥΠΠΟ ήταν 6.500 € !!! Για να πάρουμε 6.500 δηλαδή πληρώσαμε 7.500 !!!

Κάπως έτσι ο προϋπολογισμός του …πανηγυριού έφτασε τα 51.500 €. Και συνεχίζει… Και κάπως έτσι, ούτε προτάσεις, ούτε προϋπολογισμοί, κλπ δεν έφτασαν ποτέ στα συλλογικά όργανα του Δήμου… Κι αν δεν ήταν οι υποχρεωτικές αναρτήσεις στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ακόμη θα ψάχναμε να βρούμε πόσα ξοδεύει και που ένας ακραίος εθνικιστής για να αγοράσει με τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου το προφίλ του οπαδού της ……. Ειρήνης.

Για την παράταξη

Ο επικεφαλής

Κυριάκος Αμούτζας”

Back to top button