ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Aγγείο από την εποχή του χαλκού στο Σπήλαιο της Μαρώνειας -Επίσκεψη του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών στην Εφορεία της Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στο Γραφείο Βορείου Ελλάδος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σημαντικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφικές έρευνες που διεξάγονται στο σπήλαιο της Μαρώνειας.

Συνοδεία του προϊσταμένου του Γραφείου κ. Φώτη Γεωργιάδη επισκέφτηκε το Εργαστήριο Συντήρησης της Εφορείας όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου κ. Λάζαρο Αποκατανίδη και να δει το αγγείο πόσης που ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο και το οποίο χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού.

Μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφικών ερευνών τις προσεχείς εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας δικαιώνουν τη δυναμική διεκδίκηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την έναρξη της διαδικασίας προστασίας και βιώσιμης αξιοποίησης του σπηλαίου, η οποία οδήγησε στη σύναψη σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Back to top button