ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομία

Αλέξης Τσίπρας :στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχείρηση(web tv)

Λίγες μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας καθώς και της ΓΣΕΒΕΕ. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου περιέγραψαν με μελανά χρώματα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται αφού, όπως είπαν, «οι 680.000 επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους θα πρέπει να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση: υψηλά λειτουργικά κόστη με μειωμένο τζίρο».

Επιπλέον, «τόνισαν πως η αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι μόνο έμμεση. Και το έμμεσο όφελος που προκύπτει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι από την πιθανή αύξηση της κατανάλωσης μέσω των ενισχύσεων που θα δοθούν στα αδύναμα νοικοκυριά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που έγιναν στη ΔΕΘ» επειδή, όπως είπε, «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Επιπλέον κατήγγειλε την κυβέρνηση για «αδιαφορία» προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον σημείωσε πως αυτό που «πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο», τονίζοντας ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης, οι οποίοι πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν.

efsyn

Back to top button