ΕλλάδαΚοινωνία

Υλικό για διασώσεις και πρώτες βοήθειες παραδόθηκε στην Ομάδα Διάσωσης από τον Δήμο Κομοτηνής

Πολύτιμο υλικό για διασώσεις και πρώτες βοήθειες παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, από τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Θέμη Τζενετίδη στον πρόεδρο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Στάθη Γκεβρέκη παρουσία του προϊστάμενου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Δήμου Ευτυχιάκου.  

Ο κ. Γκεβρέκης εξήγησε, ευχαριστώντας τον Δήμο Κομοτηνής, ότι πρόκειται για εξοπλισμό πεδίου και πρώτων βοηθειών. «Είναι υλικά εξειδικευμένα, απαραίτητα για το έργο μας ώστε να ενισχύσουμε την προσφορά μας στον κρατικό μηχανισμό, κατά συνέπεια στους δημότες». Σημείωσε ότι οι σχέσεις συνεργασίας με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής είναι άριστες. «Σε κάθε φυσική καταστροφή που μας καλούν ενισχύουμε τον κρατικό μηχανισμό με το έμψυχο υλικό και τον εξοπλισμό μας». Η Ομάδα αριθμεί 30 εξειδικευμένα μέλη αλλά κατά περίπτωση βοηθούν και άλλοι. Ο κ. Γκεβρέκης εξήγησε ότι μέσω του προγράμματος eOUTLAND για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών έχουν εκπαιδευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία.

Ο κ. Τζενετίδης δήλωσε ότι ενισχύεται μια εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας καθώς ο Δήμος Κομοτηνής είναι μέλος του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ), στo πλαίσιo του προγράμματος eOUTLAND. Τόνισε ότι ο εθελοντισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και οφείλουν να στηρίζουν διοικητικά και τεχνικά το έργο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας των δημοτών, που επιτελείται με ζήλο και αυτοθυσία. «Μέσω της ΔΥΟΠΠ δώσαμε στην Ομάδα ένα διασωστικό πυροσβεστικό όχημα 4Χ4» είπε, το οποίο όχημα βοήθησε σημαντικά τόσο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών το καλοκαίρι όσο και σε αντλήσεις υδάτων πρόσφατα. Τέλος, τους ευχαρίστησε θερμά για την άριστη συνεργασία.

Το υλικό που παραδόθηκε είναι το εξής:

VHF ατομικός ασύρματος, VHF ασύρματος οχήματος, Αλυσοπρίονο, Αντιπυρική κουβέρτα

Προβολέας διάσωσης, Επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, Γεννήτρια, GPS χειρός , Αδιάβροχο καλώδιο, Φις σούκο αρσενικό, Φίς σούκο θηλυκό, Σκοινί καταρρίχησης, Μπορντιέ διασωστικά, Καραμπινέρ τύπου “D”, Κιάλια, Κίτ & υλικά πρώτων βοηθειών, Νάρθηκες αυχένα, Αερονάρθηκες, Φορείο τύπου “SKUP”, Σακίδιο πρώτων βοηθειών διασώστη.

Το υλικό παραδόθηκε στο πλαίσιο του έργου «Προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές από φυσικές καταστροφές μέσω ενός πιστοποιημένου πλαισίου διασυνοριακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και υποστήριξης των εθελοντών πολιτικής προστασίας που βασίζεται στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες – eOUTLAND» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020. Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η ΑΜΚΕ «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας «ΔΥΟΠΠ»» της οποίας ο Δήμος Κομοτηνής αποτελεί ιδρυτικό  μέλος μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου.

Back to top button