ΚοινωνίαΚορυφαία

“Ξεκινώ τη νέα μου ζωή…δίνοντας ζωή” -Σε πρόγραμμα αύξησης του αριθμού δοτών μυελού των οστών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Ροδόπης

Με επιτυχία επισφραγίστηκε η συνεργασία ανάμεσα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής” και της Άρτεμις Τσολάκη – ΑΜΚΕ Συνάψεις.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης  “Δύναμη Ψυχής” και η Άρτεμις Τσολάκη – ΑΜΚΕ Συνάψεις, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στην πρωτοβουλία Active Citizens Fund In GreeceProject “Non-profits & Media advocating for good! “, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση της δράσης :   

                                 “Ξεκινώ τη νέα μου ζωή…δίνοντας ζωή”. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνηγορίας που θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού δοτών μυελού των οστών ηλικίας 18-25, μέσω της ενημέρωσης των φοιτητών για την ανάγκη και την αξία της δωρεάς μυελού των οστών, κατά τη διαδικασία της εγγραφής τους στο πανεπιστήμιο.

Η σοβαρότητα και η οργάνωση για το κοινό μας όραμα , μας βοήθησε να συνδιαμορφώσουμε το σχέδιο δράσης προσεκτικά, ορίζοντας μικρά αλλά σταθερά βήματα, αναγνωρίζοντας πλήρως ότι προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλισή πόρων και η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε επιλεγμένους χορηγούς.

Ακρογωνιαίος λίθος των δράσεων που υλοποιήθηκαν έως και σήμερα είναι η υπογραφή επιστολής υποστήριξης από τον κ. Μάρη, Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την πιλοτική εφαρμογή της δράσης στα  Τμήματα του Πανεπιστημίου με έδρα την Κομοτηνή.

Η προσπάθεια μας επισφραγίστηκε με την έγκριση της πρότασής μας από τα Σημεία Στήριξης και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την υλοποίηση της την 1η Οκτωβρίου 2023.  

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί και για τους δύο συνεργαζόμενους φορείς, πεδίο διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να αναπτύσσονται οι συνέργειες. Η συνεργασία μας είναι ένα παράδειγμα που μεγιστοποιεί το κοινωνικό αποτύπωμα της πρωτοβουλίας καθώς κάθε φορέας δραστηριοποιείται στον τομέα που έχει τις δεξιότητες να υποστηρίξει. Τέλος, μέσα από το εργαστήριο συνειδητοποιήσαμε την αξία της συνηγορίας, την ανάγκη να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά και να επιφέρουμε αλλαγές στην κουλτούρα, αλλαγές στη νομοθεσία, αλλαγές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αύξηση του αριθμού δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας.

Back to top button