ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Ξάνθη: προπηλακισμός υπαλλήλου από πολίτη που ήθελε εξυπηρέτηση χωρίς ραντεβού -Με αιχμές για τη Διοίκηση ανακοίνωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης

Θύμα βίαιης επίθεσης και προπηλακισμού καταγγέλλεται πως έπεσε υπάλληλος της ΠΕ Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πολίτης προσήλθε στη δημόσια υπηρεσία χθες το πρωί απαιτώντας να εξυπηρετηθεί, χωρίς να έχει κλείσει ραντεβού. Κάτι που προβλέπεται σχετικά λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Γρήγορα όμως τα αίματα “άναψαν” με τον πολίτη να επιτίθεται στον δημόσιο υπάλληλο. Το περιστατικό βίας ανέφερε και καταδίκασε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε:

“Δυστυχώς, ένα ακόμη περιστατικό βίαιης επίθεσης με προπηλακισμούς – που αυτή την φορά χρειάστηκε και η συμβολή της Αστυνομίας- εναντίον υπαλλήλου της Π.Ε. Ξάνθης, συνέβη πριν λίγες ώρες.

Φυσικά και σε αυτό το περιστατικό η επίθεση ήταν πρόσχημα για να «φοβηθούν» οι συνάδελφοι και να λειτουργήσουν εκτός νομιμότητας. Συνήθη τέτοιου είδους περιστατικά που κατά καιρούς έχουμε στηλιτεύσει, προέρχονται από πολίτες που πιστεύουν ότι, με τις φωνές και τους προπηλακισμούς, θα πετύχουν τις παράλογες , αν όχι παράνομες, απαιτήσεις τους”.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συνεχίζει στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας πως: “Ως Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης από πολίτη ο οποίος χωρις ραντεβού ήθελε να εξυπηρετηθεί από την υπηρεσία.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητά για την διοίκηση. Παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νικόλαου Ευφραιμίδη τόσο για τα ΜΑΠ όσο και για την φύλαξη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τίποτα δεν έχει γίνει. Ετσι τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολίτης ο οποίος δεν είχε ραντεβού να προπηλακίσει (γρονθοκοπήσει) υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης”.

Επίσης καλεί άμεσα από τη διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς “τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν” ενώ καταλήγει ζητώντας: “από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να μεριμνήσει άμεσα για την τοποθέτηση φύλαξης (Security) στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης και να εφαρμόσει άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που προβλέπονται”.

Ανακοίνωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης”

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση ” του Χριστόδουλου Τοψίδη όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση :

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον προπηλακισμό υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης από πολίτη εν ώρα εργασίας και ενώ ασκούσε τα καθήκοντα του.

Προφανώς καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση που δέχθηκε ο  υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης, και θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και των εξυπηρετούμενων σε αυτές. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν δικαιολογίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η ασφάλεια εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν και εδώ σημαντική αδράνεια.

Η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει συμπαράσταση στον εργαζόμενο, ευχόμαστε να μην υπάρχουν ζητήματα βλάβης της υγείας του και καλούμε την διοίκηση επιτέλους να ασχοληθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση και προχειρότητα της.” καταλήγει

Με στοιχεία από το otavoice.gr

Back to top button