ΚορυφαίαΕλλάδαΚοινωνία

Κορυφαία διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ: ο καθηγητής της Ιωάννης Κτιστάκις εξελέγη δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κορυφαία διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ η εκλογή του αναπληρωτή καθηγητή της Ιωάννη Κτιστάκι ως δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου .

Δικαστής για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ιωάννης Κτιστάκις.

Για την εκλογή του τον συνεχάρη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στα social media. «Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Κτιστάκι για την εκλογή του ως Δικαστή για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Του εύχομαι καλή θητεία», ανέφερε στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Κτιστάκις

O Γιάννης Κτιστάκις είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Αθήνα, ιδρυτικός νόμος 2667/1998) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία (Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση). Έχει συγγράψει 4 μονογραφίες, έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και σχόλια νομολογίας.

Δικηγορεί στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει κερδίσει 53 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο). Από το 2009 είναι ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

www.protothema.gr

Back to top button