ΚορυφαίαΚοινωνία

Ξάνθη: Λύθηκε το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς φοιτητών

Kαρπούς απέδωσαν οι αγώνες των φοιτητών του ΔΠΘ στην Ξάνθη για την επιστροφή της δωρεάν μετακίνησής τους, μετά και το ξαφνικό «χειρόφρενο» με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης ενημερώνοντας για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του και την αίσια – προς το παρόν – έκβαση, αναφέρει τα εξής:

«Οι φοιτητές τα καταφέραμε! Με τον πολύμορφο αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους καταφέραμε για ακόμα ένα ακόμα εξάμηνο (μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη) να κατακτήσουμε τη δωρεάν μετακίνηση για τις σχολές μας και τις εστίες!

Πριν καν ανοίξουν οι σχολές μας και ξεκινήσει οι εξεταστική, οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους μας βγήκαμε μπροστά με κάθε μέσο ώστε να μην αμφισβητηθεί ούτε κατά διάνοια το δικαίωμά μας στη δωρεάν μετακίνηση.

Μέσα από ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στην Πρυτανεία και στις στάσεις των λεωφορείων, κινητοποιήσεις, προσπαθήσαμε να συσπειρωθούμε στους συλλόγους μας συζητώντας με τους συμφοιτητές μας, αφού δεν πιστέψαμε ούτε για μια στιγμή ότι δεν θα τα καταφέρουμε! Δεν εφησυχάζουμε!

Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για όλα τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές (σίτισηστέγαση-μεταφορές)! Μέσα από τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας για δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα με σύγχρονες υποδομές».

πηγή xanthinea

Back to top button