ΚορυφαίαΑστυνομικά

Ξάνθη: Κατέστρεψαν τους καυστήρες δυο σχολείων και άρπαξαν το πετρέλαιο

Το πρώτο κουδούνι του νέου έτους δεν χτύπησε την Δευτέρα στο Ειδικό σχολείο της Γενισέας και στο Γυμνάσιο της Ξάνθης, καθώς παρέμειναν κλειστά εξ αιτίας της επιδρομής αγνώστων που προκάλεσαν ζημιές ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ καταστρέφοντας τους καυστήρες, από τους οποίους μετάγγισαν όλο το πετρέλαιο.

Δεδομένου του κρύου, οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να ζεσταθούν κι έτσι τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Η λεηλασία των καυσίμων από το ΕΕΕΕΚ Γενισέας, που έφτασε τα 1.000 λίτρα, έχει εξοργίσει γονείς και παιδιά, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που το κτίριο γίνεται στόχος διάρρηξης, αφού και τον περασμένο Μάιο είχε γίνει παρόμοια κλοπή και καταστροφές.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τις ημέρες που ήταν κλειστά τα σχολεία, άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο Γυμνάσιο της Γενισέας και είχαν αδειάσει το πετρέλαιο θέρμανσης, αρπάζοντας συνολικά 850 λίτρα και προκαλώντας και εκεί φθορές! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι και στις δυο περιπτώσεις και τις ερευνούν παράλληλα.

protothema

Back to top button