ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΠολιτισμός

«Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση» :μία μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων έτους 2022, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκδήλωση αφιέρωμα  στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο :«Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30 στον Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 18:30 Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας από τη Συλλογή του Δημήτρη Μαυρίδη Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 24/10/2022 και θα λειτουργεί στο Φουαγιέ του πρώτου ορόφου καθημερινά 10:00-14:00.  
  • 19:30 Ημερίδα με θέμα: «Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση»
    Εισηγητές: Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ, Ιωάννης Μ. Μπακιρτζής Αν. καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ και Κωνσταντίνος Δ. Σεραφειμίδης, υποψήφιος Διδάκτορας Ιστορίας μεταβυζαντινής τέχνης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ.Χρήστος Μέτιος και  ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης

  • 20:15 Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα μνήμης με την συνοδεία της ορχήστρας ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ και τα χορευτικά συγκροτήματα τοπικών πολιτιστικών συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου «Το Ευθύμιο», Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Σύλλογος Καππαδόκων Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»

Καλωσόρισμα από πολιτιστικούς συλλόγους της Κομοτηνής: Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης, Σύλλογος Ποντίων Ν.Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς, Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής (ΜΟΚ), Φιλοτέχνες Κομοτηνής, Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης και των οικισμών Ν.Ροδόπης:  Ιάσμου, Ιμέρου, Σιδηροχωρίου, Προσκυνητών, Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνιο και  Μεσοχωρίου

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Back to top button