ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΡεπορτάζ

Το “μανιφέστο κομματικής ενότητας” του Αμοιρίδη ,ο “χαιρετισμός” του Μέτιου και ο “θυμός” Τοψίδη

Νέα επεισόδια προστίθενται και φυσικά ραγδαίες εξελίξεις “κυοφορούνται” τις ώρες αυτές στο περιφερειακό τοπίο μετά και την δημοσίευση ενός “μανιφέστου” κομματικής ενότητας όπως σχολιάστηκε του περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης με την Περιφερειακή Σύνθεση Μιχάλη Αμοιρίδη. Ο κ Αμοιρίδης στο κείμενό του αυτό προτείνει ,χάρη της κομματικής ενότητας στις επόμενες περιφερειακές εκλογές να υπάρξει ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο από το χώρο “Σε μία κοινή πορεία ετών δεν μπορούμε να βάζουμε εμπόδια παρά μόνο να συνδράμουμε με συνεργασία και συνεννόηση. Αυτή είναι η σκέψη μου και αυτή θα είναι η πορεία μου μέχρι τη λήξη της θητείας μου στο περιφερειακό συμβούλιο. Τη σκέψη αυτή τη δημοσιοποιώ ώστε να γίνει γνωστή σε όλους και ελπίζω στα πλαίσια της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, των κοινών αγώνων αλλά και των μελλοντικών προσπαθειών να υιοθετήσουν και άλλοι. Η πορεία πρέπει να έχει κοινή φωνή, κοινή αντιμετώπιση και να καταλήξει σε μία κοινά συμπορευόμενη περιφερειακή ομάδα σήμερα και σε ένα περιφερειακό ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές που θα υποστηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία.” λεει μεταξύ άλλων .

Μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου που εκφεύγει του αυτοδιοικητικού πλαισίου ,ήρθε η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ως επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” ο οποίος χαιρετίζει τις απόψεις Αμοιρίδη ανοίγοντας τις πόρτες της παράταξής του για συνεργασία. Αναφέρει επί λέξη:

“Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη έρχεται να αποτυπώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη νέα πραγματικότητα. Ο ουσιαστικός και θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα τον τιμά.Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν. Κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε. Μαζί με την ενότητα, εργαζόμαστε το ίδιο για να εμπλουτίσουμε την παράταξή μας με νέες και διαφορετικές ιδέες. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δημιουργούμε συνθέσεις και συναινέσεις που πηγαίνουν τον τόπο μας μπροστά. Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” είναι ανοικτή και έτοιμη να υποδεχθεί όποιον επιθυμεί πραγματικά να ενταχθεί στους κόλπους της και μέσα από τις πράξεις του να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας και των πολιτών μας.»

Τέλος υπήρξε και αντίδραση του Χριστόδουλου Τοψίδη ο οποίος διαβλέποντας ..αποχώρηση(;) χαρακτήρισε ,σε πρώτη φάση, τις απόψεις αυτές “προσωπικές ” Οι θέσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη σε κείμενο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με την υπογραφή του εκφράζουν, προφανώς, μόνο τον ίδιο και όχι την παράταξη μας.Είναι γνωστό ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκροτήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη πράγμα που είναι γνωστό σε όλους και οπωσδήποτε στον Μ. Αμοιρίδη. Το όνομα της παράταξής μας άλλωστε, δεν έχει επιλεγεί τυχαία και απηχεί ακριβώς αυτό το πνεύμα που διακατέχει τόσο την λειτουργία και το πρόγραμμά της, όσο και τις πολιτικές καταβολές και τις προθέσεις των ανθρώπων που την αποτελούν. Σίγουρα όλοι και όλες έχουμε πολιτική, ιδεολογική και κομματική ταυτότητα και προσανατολισμό. Όμως, ξεκάθαρα, όλοι και όλες αποδεχόμαστε ότι η παράταξή μας λειτουργεί ανεξάρτητα.” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κινήσεις αυτές που σίγουρα προέρχονται μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, εκτιμάται ότι είτε ανοίγουν άμεσα το δρόμο για μία συνεργασία και αξιοποίηση ( ενόψει αλλαγών αντιπεριφερειαρχών) είτε ,ακόμη πιο προωθημένα αλλά όχι μακριά , για μια βουλευτική υποψηφιότητα του Μιχάλη Αμοιρίδη στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ στην Ξάνθη ,εξέλιξη που για όσους γνωρίζουν δεν θα μπορούσε επ ουδενί να πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρχει η συναίνεση του νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού …Σύντομα θα ξέρουμε

Σ

Back to top button