ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Το ΔΠΘ υπόγραψε μνημόνιο συνεργασίας με Κινέζικο Πανεπιστήμιο

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το Πανεπιστήμιο της Guangzhou της Κίνας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επισκέφτηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019  πενταμελής αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο της Guangzhou της Κίνας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. συμμετείχαν στην Ξάνθη σε κοινή συνεδρία και με άλλα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολήςέχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν,  μέσω αμοιβαίων παρουσιάσεων, τοποθετήσεων και συζητήσεων, λεπτομέρειες για τις εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και των συναφών Τμημάτων και Εργαστηρίων τους.

Στη συνέχεια, οι Κινέζοι Καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ.και να παρακολουθήσουν υπό εξέλιξη δοκιμές και ερευνητικά έργα, να συζητήσουν για ερευνητικές συνεργασίες σε θέματα αντισεισμικών κατασκευών και προηγμένων επεμβάσεων.

Η πενταμελής αντιπροσωπεία του GuangzhouUniversityπου αποτελούνταν από τουςProf. JiyangFu, VicePresident, Prof. ZhaoxianGong, Dean, Prof. JiurongWu,Prof. YouqinHuang, και τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. XiangChen,συνοδευόμενη από τον Προέδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών  Καθηγητή κ. Αναξαγόρα Ελένακαι τονΕπ. Καθηγητή  Θόδωρο Ρουσάκημετέβη στο κτίριο διοίκησης του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, όπου έγινε δεκτή από τον  Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη, και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων  Καθηγητή κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις  πτυχές της μελλοντικής συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων και τους νέους ορίζοντες ερευνητικών συνεργασιών, ανταλλαγής φοιτητών και κινητικότητας Καθηγητών, οι οποίοι ανοίγονται σε όλα τα κοινά πεδία ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων από τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου της Guangzhou κ. JiyangFu.

Back to top button
Close