ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Κορωνοϊός :Τι πρέπει να προσέξουμε για τις επισκέψεις στα φαρμακεία

Για τον τρόπο προσέγγισης των φαρμακείων την εποχή της έξαρσης του κορωνοϊού με ενημερώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Ροδόπης Αλέξανδρος Τσαπέκος. Το κείμενο της ανάρτησης είναι το ακόλουθο…

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ : ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως εάν θα κολλήσουμε τον κορωνοιό, αλλά εάν εντός μικρού χρονικού διαστήματος έχουμε μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας (που θα χρειάζονται νοσηλεία στο σύστημα υγείας) από εκείνον που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύστημα . Αυτός είναι και ο λόγος που λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα . Να μπορούν όλοι όσοι νοσήσουν (και χρειάζονται νοσηλεία ) να βρουν κρεββάτι.

2. Άρα τα μέτρα στοχεύουν στο να έχουμε κρούσματα όσο γίνεται λιγότερα σε αριθμό και σε βάθος χρόνου ! Όχι πολλά σε μια μέρα !

3. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ :

— Οι φαρμακοποιοί , όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας , είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και των ασθενών μας . Παραμένουμε ανοιχτοί και επιθυμούμε να μπορούμε να προσφέρουμε όσο χρόνο χρειαστεί , προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε , να σας καθοδηγήσουμε και να σας προστατέψουμε .

–Για ζητήματα που λύνονται με το τηλέφωνο, μην εισέρχεστε στο φαρμακείο.

–Ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες του φαρμακοποιού και του προσωπικού του φαρμακείου.

–Εισέρχεται μόνο ένας από την οικογένεια του ασθενή ή μόνος του ο ασθενής.

–Μέσα στο φαρμακείο εισέρχονται ταυτόχρονα το πολύ δυο άτομα και οι επόμενοι παραμένουν έξω και αναμένουν τη σειρά τους . Αποφεύγουμε έτσι τον συνωστισμό εντός του φαρμακείου.

–Διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον δύο βημάτων από τους άλλους .

–Καθόμαστε μακριά από τον πάγκο του φαρμακείου και αναμένουμε να εξυπηρετηθούμε.

–Παραμένουμε όσο χρόνο χρειαστεί και αποχωρούμε γρήγορα .

–Εάν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε αποφεύγουμε να πάμε οι ίδιοι στο φαρμακείο, και

–Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να λάβουμε μέτρα εξυπηρέτησης των ασθενών από την πόρτα

4. ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΔΥ).

5. ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΑΣ . ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ (1135) ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.

6. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ : ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ Ή Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ;

7. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ !

8. ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ , ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ , ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

9. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Ή ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ , ΙΟ Ή ΜΙΚΡΟΒΙΟ. ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΜΕ .

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΉ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ

Back to top button