ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Τις Σάπες και τα νεοιδρυθέντα Τμήματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας επισκέφθηκε ο Δκτης της ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ)

           Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στα τμήματα Βοηθών Φαρμακείου και Υπαλλήλων Διοικητικών και Οικονομικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας που λειτουργούν στις Σάπες.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ξεναγήθηκε στους χώρους που παραχωρήθηκαν(αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, βοηθητικοί χώροι,  κτλ) από τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών για να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων και ευχήθηκε καλές σπουδές και πρόοδο στους σπουδαστές. 

Περαιτέρω τόνισε τη σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και επεσήμανε την προσφορά των Σχολών στην απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και στην αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία σε ειδικότητες αιχμής και υψηλής ζήτησης, όπως είναι τα τμήματα των Σαπών.

Ο κ. Χαριτόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Διοικητή ως μίας προσωπικότητας που έχει συνέπεια λόγων και έργων, καθώς η ίδρυση παραρτήματος ΕΠΑΣ Μαθητείας στις Σάπες ήταν μία από τις προτάσεις που του είχε καταθέσει ο ίδιος προσωπικά και ο κ. Πρωτοψάλτης την έκανε πράξη. Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε πως ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη λειτουργία των τμημάτων.

          Η λειτουργία των τμημάτων της ΕΠΑΣ στις Σάπες είναι προϊόν της τεκμηριωμένης και πειστικής διεκδίκησης της δημοτικής αρχής και σηματοδοτεί την επιστροφή δημοσίων δομών στον Δήμο, ύστερα από πολλά έτη φυγής.

Back to top button