ΚορυφαίαΚοινωνία

Tις προσαγωγές μελών του με “εντολή από τα πάνω ” καταγγέλλουν τα μέλη του ΚΚΕ Ροδόπης και της ΚΝΕ

Καταγγελία της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και του ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ

Ως “απαράδεκτες” χαρακτηρίζει η Τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ Ροδόπης και της τοπικής ΚΝΕ ,την προσαγωγή μελών του χθες όταν μέλη του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν γκράφιτι με τον Παύλο Φύσσα που βανδαλίστηκε, έξω από το κτίριο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή. Μάλιστα καταγγέλλουν ότι οι εντολές για την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια έγιναν με “άνωθεν” εντολές.

Το κείμενο της καταγγελίας:

Για τις απαράδεκτες προσαγωγές μελών της ΚΝΕ στην Κομοτηνή

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομικής διεύθυνσης Κομοτηνής να προσαγάγει φοιτητές, μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με την υποψία… τέλεσης εγκληματικής ενέργειας!

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο της Παλιάς Νομικής, ώστε να αποκαταστήσουν γκράφιτι με την απεικόνιση του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, το οποίο είχε βανδαλιστεί το προηγούμενο διάστημα από αγνώστους.

Δυνάμεις της ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν, προχωρώντας επί τόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στην συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής, και μάλιστα, με εντολή “από τα πάνω”, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο ούτε και τυχαίο. Η ένταση της καταστολής, της κρατικής βίας, της αστυνομικής αυθαιρεσίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχο έχει να σπείρει το φόβο στο λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα σε αυτούς που σηκώνουν κεφάλι. Για αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ στα Πετρέλαια Καβάλας και τους λιμενεργάτες του Πειραιά, στα μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο μόλις εχτές!

Είναι γελασμένοι! Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να ξεμπερδεύουν με την κρατική βία, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις και το κράτος του κεφαλαίου. Διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και δυναμώνοντας τον αγώνα για να μην μείνουν ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία και τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης στις σχολές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που καλπάζει. Για να ζήσουν σε συνθήκες πραγματικής ειρήνης, χωρίς το φόβο των πολεμικών συγκρούσεων των ιμπεριαλιστών, χωρίς την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο σφαγείο που ετοιμάζεται στην Ουκρανία και στοχοποιεί την Αλεξανδρούπολη και συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όσο για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ας το πάρουν χαμπάρι. Ας κρατήσουν τις … υποψίες τους και τις «εντολές από τα πάνω» γιατί όπως λέει και ο ποιητής: «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής, μαζί με το λαό και τη νεολαία. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το γκράφιτι της ΚΝΕ που βανδαλίστηκε από αγνώστους προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τα μέλη της ΚΝΕ που προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων στην Ασφάλεια της Κομοτηνής
Back to top button