ΚορυφαίαΠολιτισμός

Την 1η και 2α Μάρτη στο Λαογραφικό Μουσείο τα παιδιά των 4 τελευταίων τάξεων των Δημοτικών μπορούν να γιορτάσουν την Άνοιξη

Τα μουσεία, ως χώροι πολιτιστικής μετάδοσης, μάθησης, αλληλεπίδρασης και κατάρτισης, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση (τυπική, άτυπη και δια βίου μάθηση). Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουν για την αξία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, αλλά και της ευθύνης όλων να συμβάλλουν στη φροντίδα και τη μετάδοσή τους.

——————————————————————————————————————–

Η 1η Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της άνοιξης και ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Έτσι, καλούμε τους μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου (Γ-ΣΤ), να επισκεφθούν το Μουσείο και να γιορτάσουμε την Άνοιξη.

Ελάτε να συναντήσουμε και φέτος τον  προσκεκλημένο της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής, εκείνον, ξέρετε, με τα πολλά ονόματα … το μήνα Μάρτη, στο Λαογραφικό Μουσείο την Τετάρτη 1 Μαρτίου  και την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Ελάτε να μάθουμε μαζί με διασκεδαστικό τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά και την αρχαία τέχνη της υφαντικής. Στόχος είναι να έρθουμε πιο κοντά στις ρίζες μας συνδέοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ζωγραφίστε για αυτόν … κερδίστε την Μάρτα και ελάτε να αναβιώσουμε το έθιμο του σπασίματος των κεραμικών. Θα υφάνουμε μαζί δημιουργώντας  πολύχρωμες ιστορίες. Γιατί … ο αργαλειός, μόνο αν τον εμπιστευτείς σου λέει τα μυστικά του …

Φέρτε μαζί σας τα χαμόγελα και την καλή σας διάθεση!

Back to top button