ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Koμοτηνή:επίσκεψη στην Περιφέρεια του Ευρωπαίου αξιωματούχου αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική και Αστική Ανάπτυξη

Συσκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ ΧρήστουΜέτιου με τον επικεφαλής τηςDGREGIONicolaDeMichelisστην Κομοτηνή

Ηπαρουσίαση των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς επίσης η έναρξη και οι κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 ήταν στο επίκεντρο τηςσύσκεψης που πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGREGIO) κ. NicolaDeMichelis,στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κ. ΠαναγιώτηςΚουδουμάκης και στελέχη της DGREGIO και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, τονίστηκε ο αντίκτυπος των έργων και δράσεων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ, τόσο στο επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι μεταφορές, όσο και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη της υγείαςκαι της εκπαίδευσης, η κοινωνική πρόνοια.

Στη συνέχεια, οι κ. Μέτιος και DeMichelisπραγματοποίησαν τεχνική συνάντηση με φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου έγινε διάλογος και διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Ο κ. NicolaDeMichelis πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε έργα που έχουν κατασκευαστεί και σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Back to top button