ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Η ΤΕ του ΚΚΕ Ροδόπης για τους λεγόμενος “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που εμφανίστηκαν και στην Κομοτηνή

Μία καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ του ΚΚΕ στη Ροδόπη για την εμφάνιση σε κεντρικά σημεία της πόλης ομάδας ατόμων που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

Αναφέρει:

“Για την εμφάνιση των “θεματοφυλάκων του συντάγματος” στην Κομοτηνή

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ομάδα περίπου 25 ατόμων της ακροδεξιάς ομάδας που αυτοαποκαλείται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” έκανε την εμφάνισή της και στην Κομοτηνή.

Θυμίζοντας τάγματα εφόδου μετακινούνταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης τραμπουκίζοντας συμπολίτες μας που φορούσαν μάσκα για την προστασία τους από την εξάπλωση της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Σουφλί του Έβρου επιχειρώντας διενέργεια αυτόκλητων ελέγχων για τη νομιμότητα των εμπόρων σε λαϊκή αγορά, εστιάζοντας σε όποιον έκριναν “ξένο”, ενώ όπως καταγγέλθηκε προχώρησαν και σε χειροδικίες.

Μέλη του συγκεκριμένου ακροδεξιού μορφώματος ήταν που προχώρησαν πέρυσι σε απαράδεκτη επίθεση στον διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Καταδικάζουμε την νέα πρόκληση της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση, της οποίας οι ευθύνες είναι τεράστιες, αφού επιτρέπει σε τέτοια φασιστικά μορφώματα να δρουν ανενόχλητα, την ίδια ώρα που επιστρατεύει τα ΜΑΤ σε εργαζόμενους και βιοπαλαιστές αγρότες, ενώ, θεωρεί υπόπτους τέλεσης εγκληματικών πράξεων αγωνιστές φοιτητές διότι κρατούν στο χέρι μπογιές και πινέλα!

Η καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στο σύστημα που τους γεννά. Απομονώνουμε τέτοιες φωνές, δεν επιτρέπουμε να χύνουν το φασιστικό-ρατσιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, ΠΟΥΘΕΝΑ!”καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ στη Ροδόπη.

Back to top button