ΚορυφαίαΑθλητισμόςΕλλάδαΚοινωνία

Συμμετοχή και μετάλλια για τον Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης “Άγιοι Θεόδωροι” στους Πανελλήνιους αγώνες στο Λουτράκι(φωτογραφίες)

Με την κατάκτηση πολλών μεταλλίων αλλά κυρίως την συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση των μελών του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης ¨Αγιοι Θεόδωροι” ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022» .

Για τη συμμετοχή αυτή ο Δοικητικός Δνης του Συλλόγου Ηλίας Ποιμενίδης δήλωσε

“Ως διοικητικός διευθυντής του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης ‘’ Άγιοι Θεόδωροι’’ θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και συγκινημένος για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022»

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση και παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτής της διοργάνωσης.

Όλες αυτές τις μέρες οι αθλητές μας είχαν την χαρά να συμμετέχουν στα αθλήματα της κολύμβησης, του Bocce, του ping pong και σε αθλήματα του στίβου βιώνοντας έτσι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που τους γέμισε με πληθώρα συναισθημάτων που θα τους μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη τους. Παράλληλα, οι ωφελούμενοι μας διακρίθηκαν στα αθλήματα που συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ανδρών, στο ακόντιο ανδρών, στο softball ανδρών και στο ping pong ανδρών της 4 ης κατηγορίας. Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ανδρών, στο softball γυναικών. Χάλκινο μετάλλιο στην σφαίρα ανδρών, στο softball ανδρών, στα 50 μέτρα γυναικών, στο ping pong ανδρών 3 ης κατηγορίας, στο ομαδικό μικτό bocce, στα 25 μέτρα ύπτιο γυναικών και στα 50 μέτρα ελεύθερο ανδρών.

Σε αυτήν την μεγάλη αθλητική γιορτή αλλά και κατά την διάρκεια των προπονήσεών τους οι ωφελούμενοι του Συλλόγου μας διδάχθηκαν αρχές όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε οι ωφελούμενοί μας να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν νέους φίλους σπάζοντας για ακόμη μία φορά στερεότυπα και προκαταλήψεις και έχοντας ως στόχο την κοινωνική τους ένταξη.

Βέβαια, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την τεράστια προσπάθεια των γυμναστών καθώς και των υπόλοιπων συνοδών των αθλητών του Συλλόγου μας. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω την Μπονόβα Ορσαλία, τον Ιορδάνου Χαράλαμπο, τον Φιλιππίδη Γεώργιο και την Μεταξά Ειρήνη για τις προπονήσεις που πραγματοποίησαν και για τα ωραία αποτελέσματα που εκτυλίχθηκαν αυτές τις μέρες. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χουσείν Αχμέτ Ογλού, την Μπόμπολα Ελένη, τον Ρουμπίδη Άγγελο, την Αλεξανιάν Άννα και τον Τσιπλακίδη Τριαντάφυλλο για την ψυχολογική υποστήριξη και την φροντίδα που πρόσφεραν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω πως όλοι τους συνετέλεσαν τα μέγιστα γιατί επί μία ολόκληρη εβδομάδα άφησαν τις οικογένειες τους και άλλες υποχρεώσεις που είχαν για να στηρίξουν με όλη τους την δύναμη την ‘’ οικογένεια ‘’ του Συλλόγου και της ομάδας μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο για να επιτευχθεί η αποστολή της ομάδας στο Λουτράκι.» καταλήγει οκ Ποιμενίδης

Back to top button