ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

“Παύεται” ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν; Την είδηση μετέδωσε το MEGA πριν από λίγο

Φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών η παύση από τα καθήκοντά του ,του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που τόσο ταλαιπώρησε το Δήμο του και δυσφήμισε την περιοχή μας με τις ενέργειές του .Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο στην εκπομπή Live News του MEGA του Νίκου Ευαγγελάτου η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή ,φαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρούν σε παύση του Δημάρχου του οποίου οι πρόσφατες αποφάσεις για τους υπαλλήλους και τα Νομικά Πρόσωπα έχουν ούτως ή άλλως σχεδόν στο σύνολό τους ανακληθεί .

Θρυαλλίδα στην επίσπευση των διαδικασιών ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η είδηση της αδυναμίας θέρμανσης των σχολείων του Δήμου αφού δεν λειτουργούν οι σχετικές Επιτροπές του Δήμου.

Βέβαια στην εκπομπή ακούστηκαν και σοβαρές αιχμές για το πρόσωπο του Δημάρχου που δεν είναι χρήσιμες σε αυτή τη φάση. Μένει να δούμε αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί και φυσικά ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση που από μόνη της αποτελεί μοναδική ως προς την διάστασή της στα αυτοδιοικητικά χρονικά της περιοχής .

Για να είμαστε ωστόσο ακριβείς και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν ισχύουν και σύμφωνα με αξιόπιστο ρεπορτάζ στην περίπτωση του Δημάρχου Ιάσμου θα εφαρμοστεί το άρθρο 237 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, το οποίο προβλέπει: 

Παύση

1. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται:

α) από έναν πρόεδρο εφετών Αθηνών, ως πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του

β) δύο εφέτες, που έχουν τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτόν και υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών, με τους αναπληρωτές τους,

γ) έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και

δ) τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου για τους αιρετούς των δήμων, ή τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, προκειμένου για τους αιρετούς των περιφερειών. Τα δικαστικά μέλη του συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά, ορίζονται από το όργανο που διευθύνει το Εφετείο Αθηνών. Ο ανωτέρω προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης ορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι αναπληρωτές του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κα
ι του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτών. Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια διαδικασία, μπορεί να διαλυθεί ένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. Η διάλυση αυτή συνεπιφέρει και τη διάλυση των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Στην περίπτωση αυτή γίνεται νέα εκλογή σύμφωνα με τα άρθρα 56 και 158 του παρόντος.

3. Κατά της απόφασης της παραγράφου 1 που διατάσσει την παύση, ο παυθείς μπορεί να ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν.

4. α. Καθήκοντα γραμματέα του συμβουλίου της παραγράφου 1 εκτελεί υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού, βαθμού Α΄, που ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
β. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 3 και 5 του Άρθρου 234 του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις σήμερα και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αλλά και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ

εδω η εκπομπή με την είδηση στο 2 15 00 περίπου

https://www.megatv.com/etvshows/898145/live-news-19-01-23/

Back to top button