ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Παρεμβάσεις σε 5 τμήματα του Οδικού δικτύου της Ροδόπης -Υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Δημήτρη Παπαδήμο η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ και προβλέπει εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης της βατότητας κυρίως σε πέντε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης τα οποία έχουν υποστεί φθορές και παρουσιάζουν προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Τμήμα 1: Παλαιά Εθνική Οδός από διασταύρωση Μονής Φανερωμένης – Παλλάδιο – Ν. Καλλίστη – Γλυκονέρι (ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμοί τάφρων και τεχνικών)
  • Τμήμα 2: Νέα Σάντα – Όρια Ν. Έβρου στο ύψωμα Άρης (τοποθέτηση στηθαίων, καθαρισμός πρανών, αποκατάσταση τμημάτων του οδοστρώματος)
  • Τμήμα 3: Μουσουλμανικό Νεκροταφείο Κομοτηνής – αποθήκη Λιούρτα – ανάχωμα (ασφαλτόστρωση)
  • Τμήμα 4: Έξοδος Πάσσου προς Βραγιά (αποκατάσταση τμήματος του οδοστρώματος)
  • Τμήμα 5: Είσοδος Αρίσβης από Κομοτηνή (αποκατάσταση του οδοστρώματος)

Το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου όπου θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι 7,5 χιλιόμετρα περίπου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, και στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και της ΠΕ Ροδόπης.

Ακολούθησε σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη για τα τεχνικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. 

Back to top button