ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Νοσοκομείο Κομοτηνής :μία επίσκεψη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ,μία κομματική απάντηση και ένα… αυτοδιοικητικό σχόλιο-Τάκης Χαρίτου ,ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης και Δήμαρχος Κομοτηνής σε μία αντιπαράθεση με φόντο το Νοσοκομείο την εποχή της πανδημίας

Μία επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Χαρίτου έγινε αφορμή μίας ενδιαφέρουσας αντιπαράθεσης τις τελευταίες μέρες .Ο βουλευτής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου ενημερώθηκε από τη Δκτρια Μάγδα Γιαμουστάρη για την κατάστασή του και τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας που μάλλον ξεκίνησε .Ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του ,μεταξύ άλλων τόνισε:

Ο βουλευτής μετά το τέλος των συναντήσεών του δήλωσε: «Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων σε εθνικό επίπεδο. Γι’ αυτό ζήτησα να ενημερωθώ σε ποια υγειονομική κατάσταση βρίσκεται η Ροδόπη και αν αυτή αντιστοιχεί στο να ενταχθεί ο νομός μας στο δεύτερο επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης, όπως αναρτήθηκε στον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις συζητήσεις, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, να υπάρξει ενισχυμένη υγειονομική εποπτεία σε κρίσιμες κλειστές δομές, όπως σε γηροκομεία, σε ιδρύματα κα.

Κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η περαιτέρω θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες αυξημένες ανάγκες λόγω έξαρσης της πανδημίας. Είναι βέβαιο ότι δεν αρκούν μόνο τα καλά λόγια, αλλά χρειάζεται στην πράξη να ενισχυθεί το Νοσοκομείο και οι άλλες δομές υγείας.

Στη συζήτηση έγινε γνωστό ότι έγιναν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού λόγω covid σε νοσηλευτές και μικρό αριθμό ιατρών, ενίσχυση που είναι ισχνή σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες, ενώ αν προκύψει περαιτέρω έξαρση της πανδημίας θα υπάρξουν δυσκολίες στην διαχείριση. Γι’ αυτό η κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της τάξης του 30%, όπως επίσης και σε ιατρικό προσωπικό της τάξης του 40%, όπως κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, είναι επείγουσα ανάγκη. »

Πήρε θέση και η ΝΟΔΕ Ροδόπης και κατηγόρησε το βουλευτή για «στείρα αντιπολίτευση»

Η ανακοίνωση του βουλευτή ,παρότι μάλλον ήπια ,απαντήθηκε από τη ΔΕΕΠ της ΝΔ Ροδόπης (την παλιά ΝΟΔΕ ) η οποία υπερασπίστηκε τη Δκτρια και στάθηκε στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του Νοσοκομείου. Ανέφερε :

«Στη χθεσινή του επίσκεψη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου στο

Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί από τη Διοικήτρια κα Μάγδα Γιαμουστάρη και τους εργαζομένους, αλλά στις δηλώσεις του εντέχνως παρέλειψε να αναφερθεί στα θετικά σημεία και επέλεξε τη στείρα αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε στην ισχνή ενίσχυση προσωπικού, ενώ έχει προσληφθεί μεγάλος αριθμός

επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση και ζήτησε την ανανέωση συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, ενώ τρείς μέρες πριν ο Υπουργός Υγείας τις ανανέωσε μέχρι τα τέλη του 2021.

Το λυπηρό όμως είναι, ότι δε βρήκε να πει ούτε λέξη για την όλη προετοιμασία και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Μάρτιο, με συνεχείς παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο, με την αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε τέσσερις (ενώ ετοιμάζεται και 5 η ), έτσι ώστε να προστατεύσει και να προστατευτεί . Αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν το να μην μολυνθεί κανείς εργαζόμενος , να μην υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, η εγκατάσταση μηχανήματος μοριακής

ανίχνευσης του ιού , η εξοικονόμηση αποθεμάτων σε μέσα ατομικής προστασίας κ.τ.λ.

Και όλα αυτά με το συνεχές ενδιαφέρον και τις διαρκείς παρεμβάσεις τόσο της κυβέρνησης, του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Υπουργείου, της διοίκησης, της 4ης ΥΠΕ όσο και με τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και τις πολύτιμες δωρεές. Εξάλλου, ο

συντονισμένος αγώνας της Διοικήτριας και όλων των εργαζομένων συνετέλεσαν καθοριστικά στη μέχρι στιγμής επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στο Νομό μας.

Το σύστημα Υγείας αναμφισβήτητα παρουσιάζει διαχρονικές ελλείψεις και η διαρκής ενίσχυσή του, τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο και στο δεύτερο κύμα που διανύουμε, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης αλλά η προσπάθεια αυτή απαιτεί συναίνεση, ρεαλισμό και όχι επικοινωνιακή προσέγγιση.

Και ο Δήμαρχος Κομοτηνής στην αντιπαράθεση: «Όταν η μνήμη είναι εντέχνως επιλεκτική»

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ σχολιάστηκε από το Δήμο Κομοτηνής επειδή η αναφορά της στη δική του προσφορά (τι περίμενε άραγε ο Δήμαρχος…) ήταν σχεδόν μηδαμινή.Έτσι εξέδωσε και αυτός απάντηση στη ΔΕΕΠ στην οποία αναφέρει:

«Έκπληκτοι διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΝΟΔΕ Ροδόπης, με το οποίο ανταπαντά στην κριτική που ασκήθηκε από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης, Δημήτρη Χαρίτου, στην κυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική της σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Κι ενώ στο εν λόγω δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ στον Νομό μας αναφέρει με λεπτομέρειες όλα «τα θετικά σημεία» των κυβερνητικών παρεμβάσεων και ενεργειών, αφιερώνει μία και μοναδική πρόταση, προκειμένου να μνημονεύσει ανώνυμα «τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και τις πολύτιμες δωρεές».

Καθώς, όμως, όπως όλοι οι υπόλοιποι που μνημονεύονται στην ανακοίνωση, έτσι και «οι θεσμικοί φορείς» έχουν επωνυμία και οι «πολύτιμες δωρεές» τους έγιναν χωρίς θεσμική υποχρέωση, αλλά με γνώμονα την υπηρέτηση του κοινού καλού και της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, θα ξαναθυμίσουμε στα αγαπητά μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης τα δημοσιοποιημένα στοιχεία αυτών των «πολύτιμων δωρεών», καθώς και την επωνυμία του φορέα που τις έκανε!

            Ο Δήμος Κομοτηνής αγόρασε και δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής έναν αυτόματο μοριακό αναλυτή, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, που εξάγει τάχιστα τα αποτελέσματα, καθώς και έναν  αριθμό αντιδραστηρίων, που απαιτούνται για την ανίχνευση του SARS-COV-2, ιού που προκαλεί το CVOVID-19, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

            Επίσης, αγόρασε και δώρισε ένα monitor βυσματούμενου τύπου για την παρακολούθηση ζωτικών οργάνων παραμέτρων σε ασθενείς όλων των ηλικιών, δύο αναπνευστήρες εντατικής θεραπείας και οκτώ  ογκομετρικές αντλίες, συνολικής αξίας 42.300 ευρώ.

            Ο Δήμος Κομοτηνής, λοιπόν, αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι της ΝΟΔΕ Ροδόπης, που στις θεσμικές του υποχρεώσεις δεν έχει τη λειτουργία του Νοσοκομείου του Νομού μας, αλλά επέδειξε άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά και μειώνοντας άλλες δαπάνες του, στήριξε έμπρακτα με 102.300 ευρώ τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη υγειονομικά συγκυρία έχει επωνυμία!

            Ο λόγος -όταν εκφέρεται δημόσια- οφείλει να έχει ως κύριο γνώρισμά του την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία. Και φυσικά, η δημόσια μνήμη πρέπει να υπηρετεί αυτές τις αρχές με σταθερότητα και χωρίς επιλεκτικά κριτήρια! «καταλήγει ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

Back to top button