ΚορυφαίαΚοινωνία

Απαγορεύεται σήμερα η κυκλοφορία στα Άλση Νυμφαίας ,Μέσης και Προφήτη Ηλία Ιάσμου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σύμφωνα με εισήγηση της Π.Υ. Ν.Ροδόπης ενεργοποιείται η απαγόρευση κυκλοφορίας με υψηλό κίνδυνο (3) σε περιοχές της Π.Ε. Ροδόπης.

Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, από της 7:30 το πρωί της 19ης Ιουλίου 2022 έως τις 7:30 το πρωί της επόμενης ημέρας (20-07-22 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗ

Σ 1. Δάσος περιοχής Νυμφαίας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής

2. Δασύλλιο Μέσης, στην παραλιακή ζώνη Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.

3. Χώρος Αναψυχής «Προφήτη Ηλία», περιοχής δυτικά του οικισμού Ιάσμου, του Δήμου Ιάσμου. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Back to top button