ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΠολιτισμόςΤοπικές ειδήσεις

Μία σημαντική δωρεά στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θράκης

             Μία ευχάριστη επίσκεψη, της κ. Κατερίνας Κοτζαμπάση- Ζαφειριάδη στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου μας παρουσία και μελών του ΔΣ, με την ταπεινότητα και την ευγένειά της, δώρισε  όλα τα υφαντά , κληρονομιά  της μάνας της.

               Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων  Νάκος Σπ. Γεώργιος καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά για την απόφασή της για την δωρεά σε μνήμη της μάνα της. Τρείς Γυναικείες φορεσιές, ένα παιδικό σιγκούνι και πολλά άλλα υφαντά, όλα υφασμένα και δουλεμένα με τα  χέρια της μάνας της. Όλα καλά συντηρημένα σε άριστη κατάσταση.

               Υπόσχεσή μας ότι οι φορεσιές θα προστεθούν στο βεστιάριο του Συλλόγου και θα ντύσουν τα κορίτσια των χορευτικών μας. Κάποια από τα υφαντά θα χρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις μας και τα άλλα στην έκθεση  , μέσα στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος  διαφυλάττει με σεβασμό  όλο αυτόν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς,  και κάθε τι  παραδίδετε , φορεσιές, παλαιά  αντικείμενα καθημερινότητας  των προγόνων μας.

.

Back to top button