ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Στο Δήμο Μύκης τα 22 από τα 29 κρούσματα της Ξάνθης

Στην ορεινή Ξάνθη και συγκεκριμένα σε οικισμούς του Δήμου Mύκης εμφανίζονται σύμφωνα με το καλά ενημερωμένο στο θέμα xanthinews.gr τα περισσότερα από τα 29 κρούσματα που κατέγραψε η καθολική δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή αυτή Ενότητα.

Συγκεκριμένα σε δείγματα  600 περίπου ατόμων βρέθηκαν θετικά στον ιό 22 άτομα  επιβεβαιώνοντας έτσι ότι στην ορεινή περιοχή υπάρχει μεγάλο ιολογικό φορτίο. Αν και πολλά λέγονται για την πηγή της διασποράς του κορωνοϊού ,φωτογραφίζοντας την Τουρκία ,εν τούτοις μάλλον από κάποιου μετανάστες από τη Δυτική Ευρώπη έφτασε στην περιοχή όταν ακόμη δεν λαμβάνονταν σοβαρά μέτρα ασφαλείας .Να σημειωθεί ότι στην ορεινή Ξάνθη έχουν σημειωθεί 8 θάνατοι ασθενών με covid 19 ενώ άγνωστος ,αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που νόσησαν και ανάρρωσαν .

Στην υπόλοιπη Ξάνθη τώρα στον κεντρικό Δήμο ,σε δείγμα 2500 ατόμων βρέθηκαν ,σύμφωνα με το xanthnews 2 μόλις θετικά δείγματα ,στον Δήμο Τοπείρου σε δείγμα 99 ατόμων βρέθηκαν  5 θετικά και στα Άβδηρα σε δείγμα 83 ατόμων κανένα.

Η εικόνα αυτή θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ με την πιθανότητα μέτρων ,μόνο για τον ορεινό όγκο να εξετάζεται σοβαρά.

Back to top button
Close