ΚοινωνίαΕλλάδαΚορυφαία

Κορονοϊός: Έξι υγειονομικοί από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, εθελοντές στο Σισμανόγλειο της Αθήνας

Σε μια συγκινητική κίνηση προσφοράς και αλτρουισμού, τρεις γιατροί και τρεις νοσηλευτές από τα νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης τάσσονται εθελοντές στην Αθήνα και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, για να ενταχθούν στη μάχη κατά της πανδημίας που πλήττει με σφοδρότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, «τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανταποκρινόμενα στις προκλήσεις της πανδημίας που μας χτυπά με ένα ακόμα σφοδρό κύμα, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19, αποστέλλοντας έμπειρους ιατρούς και νοσηλευτές με στόχο να συνδράμουν το δοκιμαζόμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Αττικής και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ-COVID του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου».

Ποιοι είναι οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές

Η υψηλής κατάρτισης και έμπειρη ομάδα, απαρτίζεται από τις γιατρούς Λαζανά Ιωάννα, Παξινού Νικολέτα, (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) και την ιατρό Αμανατίδου Αναστασία και τις νοσηλεύτριες Κουτούμπα Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ραφτοπούλου Όλγα (Γενικό Νοσοκομείο Ξανθης), οι οποίες έδωσαν άμεσα το «παρών» στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19 στο Σισμανόγλειο.

«Με αυτήν την αποστολή και με διάθεση αλληλεγγύης, «επιστρέφουμε» τις πράξεις αλτρουισμού γιατρών από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, όταν η περιοχή μας το είχε απόλυτη ανάγκη. Θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παραπάνω στελέχη που προσέφεραν άμεσα τις υπηρεσίες τους στις κρίσιμες αυτές στιγμές, δείχνοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς του προσωπικού του Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ.

Τέλος, ο ΥΠΕαρχης κ. Ταλικάκης ευχαριστεί τους Διοικητές κ. Ρούφο και κα Ροφαέλα για την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία.

Απο την iatropedia

Back to top button