ΚορυφαίαΚοινωνία

Κομοτηνή:Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023-Από 11 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου  

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή εν Δράσει συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 2023. Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται πρωινές ώρες στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης και αφορούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών:

11 Ιουλίου, 10.30-12.00. Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι! Φεύγουμε για διακοπές! Τα παιδιά μιλούν για τις καλοκαιρινές διακοπές και ετοιμάζουν τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς. Αναπτύσσουμε την λεπτή κινητικότητα και διασκεδάζουμε παίζοντας. Για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Εμψύχωση: Αθανασία Καρανίκα – Νικολέτα Παρμάκη.

12 Ιουλίου, 10.30- 12.00. Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι; Τα παιδιά εμπνέονται από τις γατοϊστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίζονται ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς και ετοιμάζονται για τη δική τους ευφάνταστη παράσταση κουκλοθέατρου. Για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Εμψύχωση: Αθανασία Καρανίκα – Νικολέτα Παρμάκη.

24 Ιουλίου, 10.30- 12.00. Θέλεις να γίνουμε φίλοι; Πόσο καλά ξέρουμε τους φίλους μας και τι σημαίνουν για μας; Παίζουμε Μπίνγκο στη βιβλιοθήκη και καλούμε τους μικρούς αναγνώστες να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιες φίλους. Για παιδιά ηλικίας 7+. Ετών. Εμψύχωση: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ».

27 Ιουλίου, 10.30- 12.00, Αυτή είναι η δική μου ιστορία! Άραγε, πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για όσα έχουμε ζήσει, όπως έκαναν η Άλκη και η Ζωρζ; Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τα όνειρά τους, τον κόσμο τους! Για παιδιά ηλικίας 7+.Εμψύχωση: Αθανασία Καρανίκα – φοιτητές πρακτικής άσκησης Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ.

31 Ιουλίου, 10.30- 12.00, Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι; Τα παιδιά εμπνέονται από τις γατοϊστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίζονται ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς και ετοιμάζονται για τη δική τους ευφάνταστη παράσταση κουκλοθέατρου. Για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Εμψύχωση: Αθανασία Καρανίκα – Νικολέτα Παρμάκη.

1 Αυγούστου, 10.30- 12.00, Πες καλοκαίρι……χωρίς να πεις καλοκαίρι! Τα παιδιά με 3 παιχνίδια: Μάντεψε τη λέξη, Ζωγράφισε τη λέξη και Παντομίμα διασκεδάζουν παίζοντας με τις λέξεις και ενδυναμώνουν το ομαδικό πνεύμα.
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών. Εμψύχωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Unicef για πόλεις φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους.

3 Αυγούστου, 10.30- 12.00. Πες καλοκαίρι……χωρίς να πεις καλοκαίρι! Τα παιδιά με 3 παιχνίδια: Μάντεψε τη λέξη, Ζωγράφισε τη λέξη και Παντομίμα διασκεδάζουν παίζοντας με τις λέξεις και ενδυναμώνουν το ομαδικό πνεύμα.
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών. Εμψύχωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Unicef για πόλεις φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους.

4 Αυγούστου, 10.30- 12.00 Θέλεις να γίνουμε φίλοι; Πόσο καλά ξέρουμε τους φίλους μας και τι σημαίνουν για μας; Παίζουμε Μπίνγκο στη βιβλιοθήκη και καλούμε τους μικρούς αναγνώστες να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιες φίλους. Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών. Εμψύχωση: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2531022589

Σας περιμένουμε!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

☎️: 2531022589

📧: vivkomot@otenet.gr

Back to top button