ΚοινωνίαΚορυφαία

Κομοτηνή:8 θετικά σε 148 συνολικά τεστ σε πλατεία και λαϊκή αγορά

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.  Παράλληλα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ο Δήμος Κομοτηνής συνιστά στους πολίτες να μην συνωστίζονται, να κρατούν φυσική απόσταση και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, προστατεύοντας τους εαυτούς τους και τους συνδημότες τους. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια υπέρ του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Σήμερα  Δευτέρα έγιναν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού από δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ. Το ένα συνεργείο,  στην Πλατεία Ειρήνης, πραγματοποίησε 102 ελέγχους και βρέθηκαν 3 θετικά. Το άλλο συνεργείο πραγματοποίησε 46 ελέγχους μέσα από το αυτοκίνητο στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής και 5 θετικά.

Αύριο Τρίτη θα γίνουν έλεγχοι τις ώρες 10:00 με 15:00 στην Πλατεία Ειρήνης.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033 και  προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

Back to top button