ΕλλάδαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Κομοτηνή: μόλις 2 θετικά στα 506 τεστ που έγιναν στην πλατεία -Θα συνεχιστούν τα τεστ από εβδομάδα σε πλατεία και δημοτική αγορά

Εβδομάδα rapid tests στον γενικό πληθυσμό στην πλατεία Ειρήνης και στη Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής, μέσα από το αυτοκίνητο

Στα 506 δείγματα δύο θετικά  

Ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα διενεργηθούν τις ώρες 11:00-15:00 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ:

Ένα συνεργείο θα βρίσκεται στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033,  προσέρχονται στην κεντρική πλατεία γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα.

Ένα δεύτερο συνεργείο θα βρίσκεται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής και θα πραγματοποιεί δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με τη διαδικασία drive through. Εκεί, έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων που ακολουθούν την προαναφερόμενη διαδικασία με αποστολή μηνύματος από το κινητό τους στο 13033. Οι πολίτες παραμένουν στο αυτοκίνητό τους κατά την εξέταση.  Δεν μπορούν να προσέρχονται πεζή.

Ο Δήμος Κομοτηνής ζητά τη συμμετοχή των πολιτών στη δράση και παράλληλα την τήρηση των μέτρων προστασίας, φυσικής απόστασης και σεβασμού των συμπολιτών τους.  

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Την τρέχουσα εβδομάδα 1- 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό. Διενεργήθηκαν συνολικά 506  έλεγχοι και βρέθηκαν  2 θετικά.

Back to top button