ΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζ

Kαταχειροκροτήθηκαν οι συντελεστές του “Οίκου… Ενοχής” που ανέβηκε από την Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (φωτογραφίες)

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης από τον κόσμο που το γέμισε ασφυκτικά για να απολαύσει την διασκευασμένη και σκηνοθετημένη από το Χρήστο Γρόζο παράσταση των Ρέππα Παπαθανασίου “Οίκος Ενοχής”(το πρωτότυπο έργο “Ράους” που ανέβηκε στην Αθήνα το 2010 την εποχή των μνημονίων και της κρίσης).

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που οι κληρονόμοι μαθαίνουν τα νέα που αφορούν ένα νεοκλασικό στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής.

Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι στην αρχή σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και στήνουν το μεγάλο κόλπο.

Τι θα κάνουν όταν έρθει ο έλεγχος από την Ευρώπη;

Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;

Τα υπόλοιπα επί σκηνής με τους ηθοποιούς να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας και το γέλιο να μην σταματά καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης .Φυσικά το χειροκρότημα στο τέλος θερμότατο μαζί με τα δεκάδες συγχαρητήρια στους συντελεστές.

Η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης έχει αγκαλιαστεί θερμά από το θεατρόφιλο κοινό της Κομοτηνής που με αγωνία περιμένει να απολαύσει το έργο που επιλέγει να ανεβάσει.

Να σημειωθεί ότι το έργο αφιερώθηκε από την Ομάδα στην αείμνηστη Τζένη Κασαπιάν μέλος της Κίνησης που το πρότεινε και αν η ζωή δεν τα φερνε αλλιώς θα συμμετείχε σε αυτό…

Τα πρόσωπα του έργου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗΣ: Τάκης Βαρνάβας

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΥΡΕΖΟΓΛΟΥ: Φούλα Τούντουρη

ΖΩΗ ΧΑΡΙΤΟΥ-ΤΥΛΙΟΥ: Τέτα Βαρνάβα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Κωνσταντίνα Τούντουρη

ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: Συμβολαιογράφος

ΚΕΒΟΡΚ ΜΕΛΚΟΝΙΑΝ: Βαγγέλης ή Λάκης

ΑΓΑΠΗ ΗΛΙΑΔΟΥ: Σαμάνθα Πελεκούδα

ΚΛΕΙΩ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΟΥ: Σβετλάνα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ: Περικλής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ: Παρασκευάς

ΛΙΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ: Φράου Φον Στούφελ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΡΟΖΟΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΕ

Αφίσα-Ήχοι: ΜΙΧΑΗΛ ΔΑΝΙΗΛ  ΒΑΜΒΑΚΑΣ

Back to top button