ΚορυφαίαΠεριβάλλον -Φύση

Κομοτηνή :το Σάββατο η 21η εκδήλωση Σποριτών Ροδόπης για τις παραδοσιακές ποικιλίες

Οι Σπορίτες Ροδόπης, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης, διοργανώνουν την 21η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες. Φέτος θα μοιρασθούν τα φυτά μας (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες) σε δημόσια εκδήλωση, όπως πριν τον κορωνοϊό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες και εν συνεχεία θα μοιραστούν φυντάνια λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες που ετοίμασαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν και οι Σπορίτες Ροδόπης. Περιλαμβάνεται ζωντανή μουσική με ήχους από το μουσικό εργαστήρι ΝΟΤΑ του Χρήστου Χατζόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαϊου 2022 και ώρα 17.00 στην αυλή του θερινού θεάτρου Κομοτηνής ΔΗΠΕΘΕ (απέναντι από το παρκάκι της Περιφέρειας) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία της ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας κουτί ή σακούλα για τη μεταφορά των φυτών, χαρτί και μολύβι για σημειώσετε τα ονόματα των ποικιλιών που θα πάρετε.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Σχολεία που συμμετέχουν:

9ο, 4ο, 5ο, 6ο, 10ο Κομοτηνής, Διαπολιτισμικό Ιάσμου, Κοσμίου, Ν. Σιδηροχωρίου, Φαναρίου

Νηπιαγωγεία: 11ο Κομοτηνής, Αρχοντικών, Γρατινής

Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία: 1ο , 4ο Κομοτηνής, Κύμης,

Γυμνάσια: 2ο , 4ο  Κομοτηνής

1ο ΕΠΑ.Λ , ΕΕΕΕΚ, ΣΔΕ, Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο

Back to top button