Δ.Π.Θ.-ΠανεπιστήμιοΚορυφαία

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Γενόσημα Φάρμακα την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Γενόσημα Φάρμακα» διοργανώνει  στις 30 Ιουνίου 2023, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Άβδηρα του ξενοδοχείου Αστέρας, στην Αλεξανδρούπολη, η ερευνητική κοινοπραξία PolypepPharm(Βελτιωμένα γενόσημαπολυπεπτιδικάφάρμακα με καινοτόμες φαρμακοτεχνικές μορφές), στην οποία συμμετέχουν Ερευνητικά Εργαστήρια του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και της εταιρείας Verisfield.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν μύθοι και αλήθειες γύρω από τα γενόσημα φάρμακα, θα αναλυθεί η σημασία των γενόσημων φαρμάκων στην Ελληνική οικονομία και θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες της κοινοπραξίας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ανασυνδυασμένωνπολυπεπτιδικώνυπεργενόσημων φαρμάκων.

 Εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών κ. Αυγουστάκης Κωνσταντίνος με θέμα «Γενόσημα, Υπερ-γενόσημα και Βιο-ομοειδή: Ορισμοί, κανονιστικό πλαίσιο, ομοιότητες και διαφορές από τα αντίστοιχα πρωτότυπα φάρμακα», ο Καθηγητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δ.Π.Θ. κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος με θέμα «Η σημασία των γενόσημων φαρμάκων για την Ελληνική οικονομία» και η Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δ.Π.Θ. κα Σοφία Χρονοπούλου με θέμα «Η συμβολή της κοινοπραξίας PolypepPharm στην ανάπτυξη υπεργενόσημωνπολυπεπτιδικών φαρμάκων: Μεθοδολογία, στόχοι, επιτεύγματα και μελλοντικοί στόχοι». Θα ακολουθήσει συζήτηση και ελαφρύ δείπνο.

Η κοινοπραξία POLYPEPPHARM χρηματοδοτείται από τη Δράση Εθνικής Εμβέλειας: «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ) στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ).

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις επετειακές δράσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Π.Θ.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη και  θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Back to top button