ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΠεριβάλλον -Φύση

Ίασμος: δεν πέρασε το ψήφισμα του Δημάρχου για το χρυσό αφού η Αντιπολίτευση ζήτησε ειδική συνεδρίαση ή εισαγωγή του ως τακτικό θέμα στο Συμβούλιο

Το δίκαιο καθόλα αίτημα της (πλειοψηφούσας) αντιπολίτευσης του Δήμου Ιάσμου η οποία αιφνιδιάστηκε από την εκτός ημερησίας εισαγωγή θέματος για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εκμετάλλευση του χρυσού στη Ροδόπη υπό το πρίσμα της θετικής για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στις Σάπες, απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τις ερευνητικές γεωτρήσεις ,που αιτήθηκε ο Δήμαρχος, οδήγησε μοιραία στην κατά πλειοψηφία απόρριψή του.

Και είναι προφανές και στον πιο αδαή ότι ένα θέμα όπως του χρυσού δεν μπορεί να περάσει με διαδικασία…κατ επείγοντος από τη στιγμή που υπάρχουν φωνές που ζητούν το θέμα να συζητηθεί σε επαρκή χρόνο.

Έτσι με ψήφους 8 υπέρ και 12 κατά το θέμα καταψηφίστηκε, ο Δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική με δηλώσεις του στο fb αμέσως μετά έριξε λάδι στη φωτιά “αφήνοντας” τους αρνηθέντες συμβούλους “στην κρίση της κοινής γνώμης” όπως είπε κατονομάζοντας τους έναν έναν .

Επειδή ο τόπος είναι μικρός ,είναι γνωστό ότι ουδείς εκ των διαφωνούντων είναι υπέρ των χρυσοφόρων επενδύσεων ,μάλιστα ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούντζας έκανε μία πολύ σκληρή δήλωση για το θέμα και την επικοινωνιακή του διαχείρηση .

Τελικά και ο χρυσός πέρασε από τον Ίασμο και δεν ακούμπησε σε ένα θέατρο παραλόγου που έχει στηθεί στην περιοχή και που καμία από τις πλευρές που συμμετέχουν στο Συμβούλιο είναι πλέον διατεθειμένη να κάνει ένα βήμα πίσω..

Την λύση θα την δώσει ο κόσμος φυσικά σε ένα χρόνο από τώρα που κουράστηκε ο τόπος του να είναι μόνιμα ο αρνητικός πρωταγωνιστής της δημοσιότητας όσο κι αν τα τοπικά ΜΜΕ παρεμβαίνουν προσπαθώντας να ωραιοποιήσουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής ,όσα πανηγύρια και Φεστιβάλ διοργανωθούν …

Back to top button