ΕλλάδαΚορυφαία

Άκυρες οι αιτήσεις για την επιδότηση του ρεύματος (power pass ) που υποβλήθηκαν πριν από τη φορολογική δήλωση -Πρέπει να επανυποβληθούν

Άκυρες οι αιτήσεις των πολιτών που έγιναν πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας:

“Όσοι πολίτες έκαναν τις αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος (powerpass) πριν από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση αυτή ξανά.

Πρόκειται για μία ακόμη αστοχία(?) του συστήματος εξαιτίας της οποίας  δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση που τους αναλογεί.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή είναι η 5η Ιουλίου 2022.

Η υποβολή της αίτησης δεν είναι υποχρέωση των λογιστών. Δεν αποτελεί επίσης υποχρέωση των λογιστών να ελέγξουν την ορθότητα της υποβολής τους.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να σας ενημερώσει κανείς αρμόδιος (όπως έχει υποχρέωση να κάνει), ενημερώνουμε τους πολίτες του νομού μας με το παρόν δελτίο τύπου, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ελεγκτικές ενέργειες για να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της υποβολής της αίτησης τους και -εφόσον είναι δικαιούχοι- να γίνουν λήπτες της επιδότησης.”

(σσ. Δείτε εδώ και την ανακοίνωση στο Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/60010/prosoxh-oles-oi-aithseis-power-pass-prepei-na-elegxooyn-ek-neoy-ean-akoloyohsei-h-ypobolh-ths-dhlwshs-toy-etoys-2021)

Back to top button