ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Εθελοντές Διασώστες από Κομοτηνή και Ξάνθη πρόσφεραν από την πρώτη στιγμή υπηρεσίες στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Αμεσως μετά την γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος, κατόπιν εντολής της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. και του Πρόεδρου, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, η 1η Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ. με έδρα το Π.Τ.  Κομοτηνής απαρτιζόμενη από εθελοντές των Π.Τ. Κομοτηνής και Ξάνθης,  αναχώρησε για να προσφέρει την βοήθεια της στην περιοχή των Τεμπών όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών.

Οι εθελοντές μας πιστοποιημένοι στο πρωτόκολλο S.A.V.E.R. και διαθέτοντας εξειδικευμένη, πλήρη διασωστική σειρά τελευταίας τεχνολογίας, συνέδραμαν στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ ώστε να πραγματοποιηθούν κοπές σε βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Παράλληλα, πλήθος εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών των Π.Τ.  Λάρισας, Ελασσόνας, Κατερίνης και του Τμήματος Αθηνών συνέβαλαν και βοήθησαν  με κάθε δυνατό τρόπο στις Υπηρεσίες Διάσωσης και στην απομάκρυνσης – μεταφορά τραυματιών και σορών.

Οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρου Σταυρού παρέμειναν  μέχρι την ολοκλήρωση της επιχειρήσεις από την Πολιτική Προστασία.

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές μας για την έμπρακτη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Back to top button