ΑστυνομικάΚορυφαία

Ανάμεσα στα εμπορεύματα της νταλίκας έβαλε και 8 παράτυπους μετανάστες(web tv)

Συνελήφθησαν 4διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες(14-6-2023)σε περιοχές του Έβρουκαι της Ροδόπης,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςκαι Ροδόπης,  τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί τουΤμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου)που οδηγούσε,διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του ρυμουλκούμενου,οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση,το βράδυστην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο ακόμη ημεδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Επιπλέον όπως προέκυψε ο οδηγός του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣουφλίου και Ιάσμου.

Back to top button