ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, τον Μητροπολίτη Πειραιώς και στελέχη Υπουργείων στην Αθήνα

Συναντήσεις με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στελέχη Υπουργείων είχε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Συγκεκριμένα είχε γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν ποικίλα θέματα στον τομέα της πολιτικής προστασίας  του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και συγκεκριμένα για πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και η ενίσχυση των τοπικών δομών που εποπτεύονται από το Υπουργείο.

Επίσης στη συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η οποία έγινε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του στη Μαρώνεια,  συζητήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα το θέμα  της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, την οποία πρόσφυγες από τη Μαρώνεια πήραν μαζί τους στις 6 Αυγούστου 1913 όταν τους παρέλαβε το αντιτορπιλικό «Αβέρωφ» και την μετέφεραν στο ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι βρέθηκε η ιερή εικόνα και εξέφρασε πρόθεση του να την παραδώσει ο ίδιος επισήμως, με τις  δέουσες θρησκευτικές τελετές και αποδέχθηκε την κοινή πρόσκληση του  Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, που μετέφερε ο δεύτερος για τον από κοινού προσδιορισμό της ημερομηνίας παράδοσης της στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τους Μαρωνίτες. 

Τέλος  ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη Υπουργείων για θέματα αιχμής του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, όπως η πορεία ένταξης των προτάσεων του σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Back to top button