ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Ζήτημα ημερών η εγκατάσταση του pet- scan στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης -Έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου-Δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

Λίγους ημέρες ακόμη θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι ογκολογικοί ασθενείς του Έβρου οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι τη Θεσσαλονική προκειμένου να κάνουν την εξέταση pet- scan.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος ανέφερε στην Δέλτα Τηλεόραση πως τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες στο χώρο του νοσοκομείου όπου θα μεταφερθεί και θα τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω μηχάνημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα αυτό είναι μια δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος κόστους 3.000.000 ευρώ.

Η εξέταση PET CT – SCAN σώζει ζωές καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο τη στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. Κάτι που δεν γίνεται με τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά την εγκατάσταση αυτού του νέου μηχανήματος το Π.Γ.Ν.Α. θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη τη επιστήμης στην μάχη κατά του καρκίνου (pet-scan, μαγνητικός τομογράφος, σπειροειδής αξονικός τομογράφος, δεύτερος αξονικός τομογράφος, αξονικός εξομειωτής, γραμμικός επιταχυντής, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, μονάδα χημειοθεραπειών κ.α).

newsroom @e-evros.gr

Back to top button