ΚορυφαίαΚοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο μαθηματικός Σάκης Λιπορδέζης -Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής για τον θάνατο του Αθανάσιου Λιπορδέζη

Θλίψη σκόρπισε στην Κομοτηνή ο θάνατος του γνωστού μαθηματικού και ενεργού πολίτη Σάκη Λιπορδέζη .Ο Σάκης Λιπορδέζης υπήρξε πρωτοπόρος στο χώρο της Φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Κομοτηνή ενώ συγγράμματά του διδάσκονταν και σε άλλα φροντιστήρια της χώρας .

Σφραγίδα της προσφοράς του στην Κομοτηνή ήταν η δημιουργία του Μοσυείου Καραθεωδορή το οποίο ο ίδιος εμπλούτισε με εκθέματα με κύριο εξ αυτών την πρωτότυπη αλληλογραφία του αείμνηστου Θρακιώτη μαθηματικού με τον Αϊνστάιν .Σήμερα το Μουσείο έχει μεταφερθεί΄’ι στην Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αθανάσιου Λιπορδέζη. Στο συλλυπητήριό του μήνυμα ο Δήμαρχος τονίζει τα εξής:

«Ο Αθανάσιος Λιπορδέζης, ο αγαπητός μας Σάκης, υπήρξε ένας εξαίρετος Κομοτηναίος μαθηματικός και συγγραφέας. Υπηρέτησε με πάθος την επιστήμη του, αλλά και την πόλη του. Εμπνευστής, οραματιστής και δημιουργός και με την αμέριστη στήριξη των Δημοτικών αρχών του εμβληματικού Μουσείου Καραθεοδωρή. Ενός Μουσείου, που αποτελεί ένα πραγματικό μουσειακό στολίδι της Κομοτηνής. Το έργο του θα συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Ας είναι η μνήμη του αιώνια και η ψυχή του αναπαυμένη».

Στις κόρες και την οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια .Η πόλη του χρωστά ευγνωμοσύνη για την προσφορά του σε αυτήν .

Back to top button