ΚοινωνίαΕλλάδαΚορυφαία

Έφυγε ο Τάσος Βαβατσικλής

Για το μεγάλο και τελευταίο του ταξίδι αναχώρησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Τάσος Βαβατσικλής.Ο Τάσος Βαβατσικλής ανάρρωνε τους τελευταίους μήνες συνέπεια ενός πολύ σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδείου που υπέστη το καλοκαίρι.Ήταν 70 χρονών.

Ο Τάσος Βαβατσικλής υπήρξε από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους της μεταπολίτευσης και με την παρουσία σφράγισε τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης. Υπήρξε σε δύσκολη εποχή για την προοδευτική παράταξη υποψήφιος Δήμαρχος το 1979 και έκτοτε ανελλιπώς εκλέγονταν σύμβουλος και επί 4 τετραετίες Αντιδήμαρχος Οικονομικών του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη .Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής επί μία τετραετία καθώς και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ .Αποστασιοποιήθηκε για 8 χρόνια από τα δημοτικά πράγματα και επανάκαμψε πριν από 2 χρόνια εκλεγόμενος στο συμβούλιο εκ νέου ως επικεφαλής της παράταξης .

Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ως δημοσιογράφος εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε τελικά από το Υπουργείο Τύπου και Μέσων ΜΜΕ.

Στη σύζυγό του Μαρία και τον γιό του Χάρη θερμά συλλυπητήρια. Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει .

Back to top button